10 jaar Fries Museum en dat wordt gevierd met gratis entree!

14 september 2023
2 Min. leestijd

Koningin Máxima opende op 13 september 2013 het Fries Museum, dit jaar dus 10 jaar geleden. Reden voor feest. Het museum trakteert daarom op gratis entree op zaterdag 16 en zondag 17 september 2023. 

In het hart van Leeuwarden

Het museum is gevestigd in een relatief nieuw gebouw en dat is op zichzelf al vrij uniek. Meeste musea zijn gevestigd in bestaande gebouwen. In 2013 is het Fries Museum het eerste compleet nieuw gebouwde Nederlandse museum. Het gebouw staat in het hart van Leeuwarden, aan het Wilhelminaplein.

Wisselende tentoonstellingen

Van de Hindelooper stijlkamer tot werken van de grootmeesters als Rembrand en Sir Lawrence Alma Tadema zijn er te bewonderen. Ook is er ruim aandacht voor de strijd met het water die al eeuwen wordt gevoerd. In het Fries Verzetsmuseum, onderdeel van het Fries Museum, ontmoet u de bewoners van  Friesland in de jaren 1940 – 1945. Friezen en niet-Friezen vertellen hoe zij de oorlog op het platteland in Friesland beleefden. Maar het gaat ook over de vrijheid waarin we nu leven. Daarnaast is er natuurlijk ook ruimte voor hedendaagse kunst.

10 jaar Fries Museum

Wie jarig is, trakteert. Dat doet het museum door op zaterdag 16 en zondag 17 september te trakteren op gratis toegang. Gedurende die dagen kunt u deelnemen aan een speedtour, verschillende workshops en de verschillende tentoonstellingen bekijken. Wees er snel bij, want vol is vol. U kunt online reserveren via de website van het Fries Museum.

Foto: Fries Museum/Ruben van Vliet

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!