Dagje Keukenhof of museum? Ook na de pandemie is een tijdslot reserveren voor een uitje de norm

23 maart 2023
2 Min. leestijd

De deuren van Keukenhof zijn sinds 23 maart 2023 weer geopend. Nu de coronapandemie voorbij is zijn veel maatregelen niet meer nodig. Toch maakt het park nog steeds (vrijwillig) gebruik van een van deze regels, namelijk: het tijdslot. Keukenhof is daarin niet de enige, ook andere (pret)parken en musea houden het van tevoren reserveren van je bezoek op dag en tijd nog altijd aan.

Waarom een tijdslot?

Jeroen Duyster, directeur van Keukenhof zegt tegen NU.nl dat het reserveren van een tijdslot zorgt voor meer tijd om te kijken. “Voor de pandemie stond iedereen op mooie dagen om 11.00 uur aan de poort”, zegt Duyster. “Nu zitten mensen niet op elkaars lip”. Ook hoeft slecht weer op de dag van reservering geen probleem te zijn. Veel shows zijn tegenwoordig overdekt.

Hoe weet ik dat ik een tijdslot moet reserveren?

Naast Keukenhof werken veel (pret)parken en musea ook nog steeds met een tijdslot. Het is daarom belangrijk om op de website van jouw uitje te checken of je een dag en/of tijd moet reserveren. Zo voorkom je dat er geen plek is wanneer je een kaartje wilt kopen bij de ingang.

Buitenland

Ook als je op vakantie in het buiteland bent is het raadzaam om online te controleren of een beoogd uitje een tijdslot-reservering vereist. Voor populaire toeristische attracties als de Sagrada Família, Buckingham Palace of Disneyland Paris dien je ook een moment van bezoek vooraf te plannen. Doe je dit niet? Dan kan het zijn dat er geen plek meer is.

Online bezoeken

Tip: Wil je graag een keer door Keukenhof lopen zonder tijdslot? Of heb je liever gegarandeerd mooi weer? In 2020 nam MAX je mee door Keukenhof. Je kunt ook zelf digitaal door het park heen wandelen met Google Street View. De beelden komen echter wel uit 2011. Inmiddels heeft Keukenhof de bloemenshows in het park uitgebreid.

Bronnen: NU.nl, Museum.nl, alles over Londen, Disneyland Paris, Sagradafamlia.org. Foto: Shuttertock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!