Efteling tentoonstelling van start in Het Noordbrabants Museum, ‘ook aandacht voor maatschappelijke kwesties’

08 maart 2023
2 Min. leestijd

De Efteling, het is zeker een van de meest bijzondere pretparken van ons land. Niet voor niets komen er jaarlijks zo’n 5 miljoen bezoekers. Het themapark met bekende attracties als de Python en Droomvlucht viert in 2023 zijn 70e verjaardag. Dat wordt onder andere gevierd met een tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum. En dat is overigens de 1e expositie over het pretpark ooit.

Het sprookje begint met: een sprookjesbos

70 jaar geleden wordt er een sprookjesbos aangelegd in Noord-Brabant om de omgeving wat op te leuken. Dit maakt het een stuk gezelliger voor arme gezinnen uit de buurt. De originele tekeningen van het bos dat bedacht is door Anton Pieck en Peter Reynders, zijn tijdens de tentoonstelling te bekijken. Inmiddels is het uitgegroeid tot het grootste pretpark van Nederland.

De Efteling tentoonstelling

De tentoonstelling over de geschiedenis van de Efteling is van 4 maart tot en met 21 mei 2023 te zien in Het Noordbrabants Museum. Het is mogelijk om een kijkje achter de schermen te nemen, of originele objecten te bekijken. Ook kun je elementen zien van oude attracties, denk aan het onlangs gesloten Spookslot.

Ook aandacht voor maatschappelijke kwesties

Niet alleen de populaire en mooiste attracties komen aan bod, ook de mindere kanten van het park komen naar voren tijdens de expositie. Denk aan de ophef over Monsieur Cannibale, of de omgeving waarmee de Efteling niet altijd overweg komt. Ook wordt er aandacht besteed aan de Efteling van de toekomst.

Betalen voor een kaartje

Voor de tentoonstelling dien je entree te betalen als je 18 jaar of ouder bent. Een ticket kost 15 euro. Met een Museumkaart kun je het museum gratis bezoeken. Let op: reserveren kan alleen via een online ticket met tijdslot.

Blijf je liever thuis? Maak dan de Efteling puzzel op MAX Vandaag!

Bronnen: ANP, Het Noordbrabants Museum, Efteling. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!