Lekker shoppen op Koningsdag? Hier zijn de leukste vrijmarkten per provincie

25 april 2023
3 Min. leestijd

Het is weer (bijna) 27 april en dat betekent: Koningsdag. De editie van 2023 is een bijzondere, want de Koning zit dit jaar 10 jaar op de troon. Op deze nationale vrije dag zijn alle steden en dorpen in Nederland in een feeststemming. De één zit voor de buis met een oranjetompouce, terwijl de ander staat te popelen om de kleedjesmarkt op te gaan. Waar zijn eigenlijk de leukste vrijmarkten van Nederland?

Rotterdam – Zuid-Holland

Op Koningsdag bezoeken de koning en koningin dit jaar Rotterdam. Kies je voor de vrijmarkt hier? Houd dan rekening met extra drukte. Sommige activiteiten zijn anders gepland dan normaal vanwege het koninklijk bezoek. Zo is er geen vrijmarkt op de Binnenrotte en Afrikaanderplein. Wel kun je nog steeds naar het Schouwburgplein, Eendrachtsplein, Mauritsweg en Westersingel. Misschien spot je tijdens je bezoek aan de stad wel een van de Oranjes.

Wil je het programma voor Koningsdag 2023 weten? Dat zie je in deze video op MAX Vandaag.

Amsterdam – Noord-Holland

In de hoofdstad heb je verschillende vrijmarkten. Een hele bekende is de vrijmarkt in Amsterdam-Zuid. Ook in de andere delen van de stad kun je goed terecht. Zo is het Vondelpark een leuke plek om de kleedjesmarkt te bezoeken. Wie niets wil missen kan vanaf 06.00 uur al terecht op de vrijmarkten, die doorgaan tot 20.00 uur.

Leeuwarden – Friesland

De kleedjesmarkt in de binnenstad van Leeuwarden begint om 08.30 en duurt tot 17.00 uur. Het is de grootste vrijmarkt van Friesland. Naast de tweedehandsspullen kun je ook de braderie bezoeken.

Apeldoorn – Gelderland

In Apeldoorn is er elk jaar een traditionele kleedjesmarkt. Tussen 10.00 en 17.00 uur kun je hier het hele Oranjepark afstruinen. Naast de markt vindt hier ook een Oranjebazaar plaats.

Utrecht

In de Domstad mag je op 26 april om 18.00 uur al beginnen met je speurtocht naar leuke spullen. De vrijmarkt duurt tot 27 april om 18.00 uur. Laat het nou juist een van de grootste vrijmarkten van Nederland zijn. Antiekhandelaar Arnold Wegh geeft op MAX Vandaag 7 tips om succesvol te onderhandelen op de vrijmarkt.

Groningen

Vanaf 09.00 uur ’s ochtends kun je langs de singels van Groningen de kleedjesmarkt bezoeken. In het gras of op de stoep valt er genoeg te kiezen voor tweedehands liefhebbers. Ook is er aan de Westerhaven een speciale kindervrijmarkt.

Maastricht – Limburg

In Maastricht kun je in het Stadspark terecht voor de vrijmarkt. Deze start om 07.00 uur ’s ochtends. Een groot voordeel aan Maastrichtse kleedjesmarkt is dat het relatief rustig is. In grote steden kan het erg druk worden.

Zwolle – Overijssel

In het centrum van Zwolle, maar ook in sommige parken zijn vrijmarkten. Deze kun je vanaf 07.00 uur bezoeken.

Eindhoven – Noord-Brabant

Om 10.00 uur beginnen in Eindhoven 3 grote markten. Zo kun je het Stadswandelpark bezoeken, maar ook die bij de Kruisstraat en Woenselse Markt.

Vlissingen – Zeeland

Tussen 06.00 en 16.00 uur kun je in Vlissingen de rommelmarkt bezoeken. De kleedjes met spullen liggen door de héle binnenstad. Maak er meteen een stadswandeling van!

Emmen – Drenthe

In Emmen kun je tussen 06.00 en 16.00 tweedehands spullen kopen op de Koningsmarkt in het centrum. Een groot deel van de stad is afgezet voor de vrijmarkt.

Lelystad – Flevoland

Ben je er graag vroeg bij? In Lelystad begint de vrijmarkt al op 26 april. Je kunt vanaf 12.00 uur al terecht in het Stadshart en Lelycentre. Ook op Koningsdag zelf kun je hier speuren naar je favoriete koopjes.

Heb je niet zoveel met Koningsdag? Ontsnap aan de drukte en maak een wandeling tussen de tulpenvelden.

Bronnen: Elle, VTWonen, Ze.nl, indebuurt, vitalismarkten, lelystad.nl. Foto: ANP Foto.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

    Op de hoogte blijven?

    Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!