Met de trein van of naar Schiphol? Minder treinen in weekend van 6 op 7 en vanaf 13 januari

05 januari 2024
2 Min. leestijd

In de het weekend van 6 op 7 januari en vanaf 13 januari tot 4 februari 2024 rijden er minder treinen van en naar Schiphol. Aan het einde van de maand rijden sommige treinen helemaal niet. Het komt door werkzaamheden aan de Schipholtunnel. Zorg ervoor dat je de reisplanner goed in de gaten houdt, als je over het traject reist.

Wat is er aan de hand?

Er zijn door de werkzaamheden minder sporen beschikbaar. Zo kan het zijn dat de trein van een ander spoor vertrekt, dat je extra moet overstappen en dat treinen voller zijn. De rit duurt hierdoor ook langer. In de periode 20 tot en met 22 januari en 3 tot en met 5 februari 2024 rijden er zelfs helemaal geen treinen tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk en tussen Schiphol en Amsterdam Centraal.

 

Zijn er alternatieven voor de trein van of naar Schiphol?

In sommige gevallen biedt de metro of bus uitkomt. Deze zullen echter druk zijn. Ook zet de NS soms pendeltreinen of snelbussen in. Houd de reisplanner in de gaten voor de actuele reisinformatie. Voor alle informatie kun je kijken op de website van de NS.

Voor een vliegreis vanaf Schiphol is er soms ook een alternatief, namelijk: de trein. Wij leggen in een eerder artikel uit waarom er steeds meer interesse in de internationale trein is.

Bronnen: NU.nl, NS. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!