Na 2,5 jaar is museum Beeld & Geluid in Hilversum weer open

10 februari 2023
2 Min. leestijd

Een half jaar na de intrede van corona neemt Beeld & Geluid Hilversum een besluit. Het is hét moment om te beginnen aan de renovatie die al langer op de planning staat. Nu 2,5 jaar later opent het museum op 11 februari 2023, weer haar deuren.

Het nieuwe Mediamuseum

Beeld & Geluid is totaal vernieuwd. Er zijn meer dan 50 ‘interactives’ en honderden uren audiovisueel beeldmateriaal. Zo is het nu het meest interactieve museum ter wereld. Bij binnenkomst maak je een eigen Mediaprofiel aan via een app. Deze leidt de bezoeker via een gepersonaliseerde reis door het museum. De aanbevolen leeftijd is vanaf 8 jaar.

Verandering

Het museum dat in 2006 is opgericht loopt eerst wat ‘achter’ in de tijd. De ‘Experience’ die Beeld & Geluid op dat moment aanbiedt is gebaseerd op media die na de opening drastisch verandert. Het gebruik van social media neemt fors toe en de smartphone wordt aan het medialandschap toegevoegd. Nu de verbouwing is afgerond is het museum weer actueel.

Beeld & Geluid Hilversum

Beeld & Geluid is een van de grootste archieven ter wereld. Er worden radio- en televisieprogramma’s, video’s en games, websites en nog veel meer media opgeslagen. Het museum heeft 2 locaties: in Hilversum en in Den Haag. Er worden op deze locaties publieksactiviteiten, debatten en lezingen gehouden. Ook gebruiken scholen lespakketten en workshops van Beeld & Geluid rond het thema mediawijsheid.

Opening

Vanaf zaterdag 11 februari kun je het vernieuwde museum in Hilversum weer bezoeken. Let op: hier zijn wel kosten aan gebonden. Voor kinderen tot 7 jaar is het gratis.

Ben je benieuwd naar meer musea die geschikt zijn voor kinderen? Daarvoor is het Kidsproof keurmerk in het leven geroepen, je leest er hier meer over. Blijf je liever thuis? Dan kun je via MAX Vandaag naar het digitaal openluchtmuseum over de wederopbouw.

Bronnen: Nu.nl, Beeld & Geluid. Foto: ANP Foto.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!