Aangepaste Vakantiebeurs op schip Prins Willem-Alexander: vakanties ook toegankelijk met zorgvraag of lichamelijke beperking

01 maart 2023
2 Min. leestijd

Als je een zorgvraag of lichamelijke beperking hebt, is op vakantie gaan niet altijd vanzelfsprekend. Er zijn heel wat zaken waar je rekening mee moet houden. Maar veel aanbieders van vakantiereizen denken met je mee. Tijdens de Aangepaste Vakantiebeurs kun je inspiratie opdoen.

Wat is de Aangepaste Vakantiebeurs?

Tijdens de Aangepaste Vakantiebeurs presenteren diverse organisaties en stichtingen zichzelf aan het publiek. Zij organiseren aangepaste reizen en vakanties, voor vakantiegangers die bijvoorbeeld in een rolstoel zitten. De toegang is gratis en het schip de Prins Willem-Alexander is de plaats van handeling. Dit schip heeft liften, brede gangen en aangepaste toiletten en kan dus bezoekers in een rolstoel ontvangen.

Wat voor vakanties en reizen zijn er?

In totaal zijn er 17 aanbieders, waar je op de Aangepaste Vakantiebeurs terecht kunt voor informatie. De stichting Schipper mag ik ook eens varen? organiseert bijvoorbeeld vaartochten, voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Reisburo Vakantie & Zorg zet zich in voor rolstoelvriendelijke vakanties, van een weekend in de Veluwe tot een rondreis in Slovenië. Hotel De Vrije Vogel in het Friese Elsloo ontvangt gasten met een zorgvraag, inclusief mogelijkheid tot thuiszorg en andere medische diensten. En zo zijn er nog meer aanbieders, zoals je op de website van organisator Vakantieschip.nl kunt zien.

Waar kun je een bezoek brengen aan de Aangepaste Vakantiebeurs?

De Prins Willem-Alexander vaart tussen maandag 27 februari en zaterdag 4 maart 2023 door Nederland. De Aangepaste Vakantiebeurs is op 27 februari begonnen in het Friese Lemmer. Daarna legt het schip aan in Enkhuizen (28 februari), Utrecht (1 maart, Rooseveltlaan 178), Nijmegen (2 maart, Waalkade 15) en Rotterdam (3 en 4 maart, Boompjeskade 701). De beurs is op de doordeweekse dagen tussen 14.00 en 21.00 uur te bezoeken. Op zaterdag 4 maart is de Aangepaste Vakantiebeurs in Rotterdam van 10.00 tot 17.00 uur open. Houd wel rekening met mogelijke stakingen in het streekvervoer, als je een bezoek wil brengen.

Zijn er nog meer van dit soort Vakantiebeurzen?

Tijdens de Vakantiebeurs Amsterdam en de Vakantiebeurs Nijmegen is er aandacht voor zogeheten bijzondere reizen. Hiermee bedoelen ze reizen naar minder bekende bestemmingen. Deze beurzen zijn meestal in januari, net als de traditionele Vakantiebeurs in de Utrechtse Jaarbeurs. De volgende editie daarvan is van donderdag 11 tot zondag 14 januari 2024. Daarnaast zijn er elk jaar meerdere kampeerbeurzen.

Bronnen: Vakantieschip.nl, Omrop Fryslân, Schipper mag ik ook eens varen?, Reisburo Vakantie & Zorg, Hotel De Vrije Vogel, Vakantiebeurs.nl. Foto: Vakantieschip.nl.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!