Zonnepanelen voor de tent en campervans met schapenwol: kampeerbeurs biedt kijkje in de toekomst van het kamperen

04 oktober 2022
2 Min. leestijd

Een camper met 2 verdiepingen, een tenttrailer met tentdoek van gerecyclede petflessen en elektrisch aangedreven camperbusjes: de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, kortweg de kampeerbeurs, staat dit jaar volop in het teken van innovatie op kampeergebied en biedt een kijkje in de toekomst van het kamperen.

De zomer is nu definitief achter de rug, de herfst en winter liggen voor ons, maar op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs begint de voorpret op het komende seizoen alweer. Kamperen maakt gelukkig en dromen van het komende kampeerseizoen draagt daar aan bij.

Tenten uit gerecyclede spijkerbroeken

Ze gaan hand in hand op de beurs: kamperen, innovatie en duurzaamheid. “Je ziet de Nederlandse tentenfabrikant Karsten met tenten uit gerecyclede spijkerbroeken”, vertelt Leo Diepmaat, voorzitter van branchevereniging KCI (Kampeer & Caravan Industrie). “Dit scheelt 100.000 liter water per tent.”

Het is een van de vele verrassende en tot de verbeelding sprekende innovaties op de kampeerbeurs. En daar blijft het niet bij. Van tentdoek waarin gerecyclede petflessen zijn verwerkt, tot biologische toiletvloeistoffen en campervans die zijn geïsoleerd met schapenwol: op de beurs kun je ermee kennis maken. Aan duurzame innovaties kortom geen gebrek”, concludeert Diepmaat dan ook.

Zonnepanelen voor bij de tent

En dan zijn er nog in het oog springende uitvindingen die helpen langdurig van de natuur te genieten. Telkens met je camper richting een laadpaal rijden, bevordert de rust niet. Sterkere en lichtere lithium accu’s voor campers die onafhankelijk van de stroompaal willen staan, kunnen hiervoor een uitkomst bieden.

En voor het dagelijkse voor velen onmisbare stroomgebruik, maak je straks gebruik van draagbare powerkits met zonnepalen. Ga je er met de tent, vouwwagen of daktent op uit, dan biedt zo’n powerkit uitkomst. Dat geldt zeker als niet zonder je tablet, telefoon of desnoods koffiezetter kunt.

En natuurlijk, het hoeft niet, al die techniek. Maar wil je weten hoe we de komende jaren vernieuwend en duurzaam op pad gaan, dan is een dagje kampeerbeurs al een uitje op zich.

Bron: Kampeer en Caravan Jaarbeurs, ANWB, NKC. Foto: ANP

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!