Kun je niet kiezen naar waar je heen wilt op vakantie? Misschien is een verrassingsreis naar een onbekende bestemming iets voor jou

21 juni 2024
2 Min. leestijd

Kun je maar niet kiezen waar je vakantie naartoe gaat? Daar ben je niet de enige in. Verschillende reisorganisaties en vakantieparken spelen op dit ‘probleem’ in. Je kunt namelijk steeds vaker op een verrassingsreis. De bestemming is onbekend tot de dag van vertrek.

Wat is een verrassingsreis?

Reisorganisaties en vakantieparken verkopen steeds vaker een vakantie met onbekende bestemming. Zo bieden EuroParcs en Center Parcs, maar ook de reisorganisatie gespecialiseerd in verrassingsreizen sprs.me dergelijke vakanties aan. Het vakantiegevoel begint meestal al voor aanvang van de reis, want er worden gaandeweg richting de vertrekdatum hints gegeven over de bestemming. Je hebt verschillende soorten verrassingsreizen. Je kunt in Nederland blijven, maar je kunt ook naar het buitenland. Bij de één gaat het om een volledig verzorgde trip, terwijl je ook een mystery of secret park kunt boeken, oftewel een huisje op een onbekend vakantiepark.

Op welke manieren kun je naar je onbekende bestemming reizen?

In het geval van een vakantiepark, hoor je op de dag van vertrek wat de locatie is. Je zult er dan met eigen vervoer naartoe moeten reizen. Heb je een surprise-vakantie geboekt? Dan is de reis naar de bestemming mogelijk al inbegrepen. Je kunt dan op verschillende manieren reizen, zoals met de auto, trein of het vliegtuig. De reisorganisatie laat jou vanaf de boekingsdatum weten waar je heen moet en wat je eventuele tussenstops zijn.

Wat is er allemaal inbegrepen?

Verrassingsreizen zijn er in vele vormen, soorten en maten. Bij de één kun je de reis, ontbijt en extra’s er allemaal aan toevoegen. Bij de ander is de verrassing vooral dat je niet weet waar je weekend weg naartoe gaat. De rest is dan eigen invulling.

Wil je wel graag weten waar je heen gaat? Wij hebben een aantal leuke tips.

Bronnen: EuroParcs, Center Parcs, sprs.me. Foto: Shutterstock.

Ben je benieuwd naar meer vakantienieuws en -tips?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!