Dit zijn de populaire vakantiebestemmingen voor 2024

24 december 2023
2 Min. leestijd

De kerstvakantie staat in het teken van gezelligheid. Maar, vanwege de koele temperaturen zitten we wel vaak binnen. Het is dan ook het moment om alvast te dromen over de zomervakantie. Wat zijn eigenlijk de populaire vakantiebestemmingen van 2024? Reiswebsite Columbus Travel heeft een onderzoek gedaan onder Nederlanders die hun reis al hebben geboekt of nog gaan boeken.

Wat zijn de populaire bestemmingen binnen Europa?

Twee derde van de Nederlanders moet nog een vakantie boeken, blijkt uit de bevindingen. Maar bij degenen die al wel hebben geboekt blijkt Spanje de absolute favoriet. Daarna volgen respectievelijk Frankrijk, Italië en Griekenland. Op plek 5 staat ons eigen land.

Wat zijn de populaire bestemmingen buiten Europa?

De meeste reizen in 2024 zijn binnen Europa, het gaat om 74 procent van beoogde vakanties. Het continent dat daarna het populairst is, is Azië. Als het gaat om reeds geboekte reizen buiten Europa, staat de Verenigde Staten aan kop, gevolgd door buurland Mexico, Thailand, Marokko en Zuid-Afrika.

Wat is de favoriet binnen Nederland?

Ook binnen Nederland zijn er favoriete bestemmingen, waar we het liefst heen willen gaan. Hier is gekeken naar de provincies die het populairst zijn onder reizigers. Het grootste percentage wil naar Limburg, daarna zijn de favorieten Zeeland, Friesland, Drenthe en Gelderland.

Favoriete bestemmingen onder zoekresultaten

Ook andere reiswebsites doen onderzoeken naar de favoriete vakantiebestemmingen van reizigers. Zo heeft Skyscanner een onderzoek gedaan naar de populairste zoekopdrachten op hun site. Hier kwam een verrassend land naar boven, als favoriet van Europa. In dit artikel kun je deze opmerkelijke resultaten lezen.

Bronnen: archief, Columbus Travel, Skyscanner. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!