Een helderblauwe zee? Die vind je bij deze – wat onbekende – Europese bestemmingen

02 juli 2023
2 Min. leestijd

Een helderblauwe zee is prachtig om te zien, maar niet altijd om de hoek. We denken gauw aan de Malediven, Caraïbische eilanden of andere tropische gebieden ver weg. Toch hoef je voor een prachtig strand geen lange reis te maken. Wij hebben een paar Europese bestemmingen opgezocht die evenals de tropen over prachtige kusten beschikken.

Ksamil, Albanië

Dit kustdorpje is nog vrijwel onontdekt. Toch kun je er genieten van een prachtig helderblauwe zee. De terrassen aan de kust zijn gevuld met rieten parasols, waardoor het net lijkt alsof je je op de Malediven waant. Een groot voordeel, dit ligt een stuk dichterbij. De kans op een tropisch gevoel is groot bij deze zee, het is er bijna de hele zomer zonnig.

Zlatni Rat, Kroatië

Het strand van Zlatni Rat ligt op het Kroatische eiland Brač, ten westen van de stad Bol. Het strand is heel bijzonder, want het verandert steeds van vorm door de zeestroming. Het water van de zee is glashelder. Dat kun je goed zien als je de boottocht vanuit Spilt of Makarska maakt naar het prachtige eiland.

Ölüdeniz, Turkije

Ölüdeniz is een prachtige plek in Turkije. Het ligt ten oosten van het Griekse eiland Rhodos. Er zijn volop witte stranden, maar vooral de zee met helder water die neigt naar de kleur turquoise is schitterend om te zien. Het gebied is bergachtig, dus je kunt heerlijk langs het water liggen, of vanaf een berg van het uitzicht genieten.

Bonifacio, Corsica

Bij Bonifacio in het Franse eiland Corsica, kun je met een boot naar de Îles Lavezzi. Dit zijn honderden kleine eilandjes waar helderblauw water omheen ligt. Het is een beschermd natuurgebied, maar je kunt er wel snorkelen en duiken. De omgeving is rotsachtig en er zijn bijzondere planten en dieren te zien.

Overigens hoef je voor helderblauw water niet altijd naar de zee, je kunt ook naar een prachtig meer. Meer ontdekken van een relatief onbekend land? Probeer dan eens Slovenië of Albanië.

Bronnen: Libelle, Vakanties.nl, Zininfrankrijk.nl. Foto’s: Shutterstock.

Ben je benieuwd naar meer vakantietips?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt voor het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!