Liefhebbers van kerstmarkten opgelet: de grootste Duitse kerstmarkten trappen nu echt af

30 november 2023
2 Min. leestijd

De een houdt ervan, de ander vindt het verschrikkelijk. Toch zijn kerstmarkten over het algemeen zeer geliefd. Met name de grote winterfairs in Duitsland. Het is nu het moment om te gaan, want de grootste kerstmarkten zijn sinds maandag 27 november 2023 van geopend.

Grootste kerstmarkten in Duitsland

In Berlijn, Frankfurt, Hamburg, Ulm, Lübeck en Augsburg zijn maandag de kerstmarkten geopend. Het is hét moment om kerstinkopen te doen, glühwein te drinken of te genieten van een heerlijke bratwurst. Maar bovenal is alles in de kerstsfeer met veel verlichting en muziek. Onder Nederlanders zijn de kerstmarkten in Düsseldorf, Keulen en Oberhausen vooral populair.

Verschillende openingen

De kerstmartk in Frankfurt wordt geopend door de burgemeester die de verlichting van de grote kerstboom aanzet. In Berlijn heeft de burgervader het eveneens druk met het openen van verschillende kerstmarkten in de stad. Zoals die op Alexanderplatz en bij de Gedächtniskirche. Ook in Hamburg is op maandag het feest losgebarsten, waar naar verwachting zo’n 3 miljoen bezoekers de kerstmarkt bezoeken.

Wil je niet te ver reizen voor een kerstmarkt?

Ook net over de grens heb je leuke kerstmarkten. In dit artikel lichten wij een paar grote, maar ook wat kleinere winterfairs in het buitenland uit. Wil je liever in Nederland blijven? Hier zijn ook genoeg kerstmarkten te vinden. MAX Vandaag heeft een aantal leuke opties voor je verzameld. Een mooie bijkomstigheid: ze zijn allemaal gratis.

Bronnen: ANP, archief, MAX Vandaag. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!