Light Safari of Light Nights: in steeds meer dierentuinen kun je ’s avonds lichtdieren bewonderen

14 december 2023
2 Min. leestijd

Heb je ooit van een Light Safari gehoord? In Nederland kun je in verschillende dierentuinen wandelen tussen de lichtgevende dieren, planten en elementen. Ze zijn ’s avonds te bezoeken waardoor het een andere ervaring is dan overdag. Dit zijn 3 lichtnachten in Nederlandse dierenparken. Aan het bezoek van de parken zijn wel kosten verbonden.

Beekse Bergen (Hilvarenbeek)

In safaripark Beekse Bergen kun je tussen 7 december 2023 en 25 februari 2024 vanaf 17.00 tot 21.30 uur op Light Safari. Wat houdt het in? Een wandeltocht langs lichtgevende dieren van 1,8 kilometer lang, met opgelichte planten en paden. Naast dat het er mooi uitziet, leer je ook over de kleuren in de natuur en de betekenissen ervan. De Light Safari bevat daarnaast ook een winterplein, omdat het uitje voor deze tijd van het jaar bestemd is. Er is dan ook een schaatsbaan aanwezig. Wil je de echte dieren bekijken? Daar is deze lichttocht niet heel geschikt voor, enkele dieren zijn ’s avonds te zien, maar de meesten zitten in hun binnenverblijf.

Ouwehands Dierenpark (Rhenen)

Ook Ouwehands Dierenpark heeft een lichtgevende dierenroute. De kleurrijke handgemaakte beesten zien er spectaculair uit in het donker. Ook uitgestorven dieren spelen hier een grote rol, namelijk dinosauriërs. Wil je het een keer zien? Dit kan tussen 13 oktober 2023 en 27 januari 2024 tussen 17.30 en 21.00 uur. Hier zijn eveneens de meeste dierenverblijven gesloten tijdens de lichttocht.

Wildlands (Emmen)

Ook in Wildlands zijn er in de avond lichtshows te bewonderen. Hier gaat het niet per se om dieren, maar om attracties die licht geven. Denk aan een fonteinen- en lasershows. Het zorgt voor een andere beleving dan wanneer je het park overdag bezoekt. Ook zijn er kampvuren en kun je er goed terecht voor een winters hapje en/of drankje. Je kunt de zogeheten WildNights bezoeken tussen 26 december 2023 en 7 januari 2024 vanaf 16.00 tot 21.00 uur.

Een lichtsafari- of show bezoeken?

Let op, het bezoeken van een lichtavond kost geld. Als je een lichtsafari- en/of show wilt bezoeken moet je daar meestal een apart ticket voor kopen. Je kunt dus niet met een regulier dierentuin-ticket ook de lichtavonden bezoeken. Wel bieden sommige dierenparken combitickets aan. Hoe dat zit lees je op de website van de betreffende dierentuin.

Houd je niet van dierentuinen? Deze gratis winterevenementen kun je ook bezoeken.

Bronnen: Beekse Bergen, Ouwehands Dierenpark, Wildlands. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!