Met de deelstep door Parijs? Vanaf 1 september kan dat niet meer

27 augustus 2023
2 Min. leestijd

Met een deelstep kun je makkelijk een stad verkennen zonder moet te worden van het lopen. Zo pakken vele toeristen zo’n e-step in Parijs. Maar niet zonder gevolgen, de voertuigen hebben tot nu toe al tientallen dodelijke ongelukken veroorzaakt. De stad gaat daarom per 1 september 2023 deelsteps verbieden.

Parijs is klaar met de deelstep

Het lijkt zo’n leuk idee, maar sommigen maken er toch misbruik van. Zo gaan mensen met 2 personen op de step, rijden ze veel te hard en worden er gevaarlijke caperiolen mee uitgehaald. Om deze redenen start burgemeester Anne Hidalgo een referendum of Parijzenaars de deelstep nog langer in het straatbeeld willen. De uitkomst is overduidelijk: de meerderheid is tegen. Echter blijven particuliere e-steps straks nog wel toegestaan.

Opruimen e-steps

Makkelijk gaat het opruimen van de deelscooters niet. Ze staan namelijk verspreid door heel Parijs. Het is daarom lastig de ongeveer 5000 deelscooters op te halen. Of het lukt om alle steps op te halen voor 1 september maakt in principe niet uit, want vanaf deze datum zijn ze evengoed verboden te gebruiken. In andere grote Europese steden wordt de deelstep (voorlopig) nog wel gebruikt. Plannen voor een eventueel verbod zijn er verder ook niet.

Check voor je de deelstep opstapt eerst je verzekering

Heb je een e-step gehuurd in het buitenland? Let er dan ook op dat je verzekerd bent bij schade of een ongeval bij anderen. Het is namelijk niet vanzelfsprekend dat je hiertegen bent gedekt. Ook als je zelf eigenaar bent van een elektrische step is het belangrijk dat hij aan de eisen van het RDW voldoet om de Nederlandse weg op te mogen.

Bronnen: AD.nl, De Telegraaf, archief. Foto: Shutterstock.

Ben je benieuwd naar meer vakantienieuws?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!