Zondag wereldwandeldag: de mooiste wandelingen ter inspiratie

01 oktober 2022
2 Min. leestijd

Vrede en solidariteit promoten en deelnemers bij elkaar brengen, dat is wat de organisatoren willen bereiken op Wereldwandeldag. Wil je meedoen en ben je op zoek naar de mooiste wandelroutes? Door het bos, in de stad of op het strand, MAX vakantieman maakt het je makkelijk en zette de mooiste routes alvast op een rij.

Door wereldwijd massaal te gaan wandelen, een boodschap opnemen en die te plaatsen op de website, wil de organisatie mensen met elkaar verbinden. Wandelaars kunnen zich inschrijven, lopen hun route, vertellen waarom en geven het stokje, de batton aan elkaar door. “Vriendschap bevorderen, bruggen bouwen tussen groepen, gemeenschappen en landen”, is wat de organisatie betreft de inzet.

 

Grensoverschrijdend: het Hondsrugpad

Een wandelroute die je niet mág missen, is het Hondsrugpad. De route, met een sterk internationaal tintje, werd dit jaar uitgeroepen tot de mooiste wandelroute van de Benelux.

De volle 325 kilometer lopen gaat je natuurlijk niet lukken op een enkele zondag, maar je kunt wel een deel van de route, die loopt van Groningen tot het Duitse Osnabrück, gaan verkennen. Je kunt in Nederland kiezen uit 9 van de in totaal 20 dagetappes. Die variëren van 13 tot 25 kilometer per wandeling.

De bossen in

Wereldwandeldag had niet op een beter moment kunnen komen: met het begin van de herfst zijn de Nederlandse bossen op hun allermooist: van de Kaapse Bossen tot de Sallandse Heuvelrug.

Ieder bos heeft weer een eigen karakter en die herfstdip krijgt na een goeie boswandeling geen enkele kans meer. MAX vakantieman zette de mooiste bossen alvast voor je op een rij.

Langs het strand

Die herfstdip kun je natuurlijk ook prima laten wegwaaien in de zeewind: wandelen op het strand m door de duinen en aan de kust gelegen natuurgebieden is verfrissend en is buitengewoon goed voor lichaam en geest.

Van de Kwade Hoek bij Goedereede tot de Hollumerduinen op Ameland, ook de vijf mooiste strand- en duinwandelingen die je op wereldwandeldag kunt doen, vind je bij MAX vakantieman.

Creatiever en socialer door wandelen

En behalve voor nobele doelen als bruggen bouwen en solidariteit tussen mensen, is wandelen natuurlijk ook gewoon heel erg gezond. Voor jezelf en daardoor ook voor je omgeving.

Het verbetert je nachtrust, je wordt creatiever, het houdt de hersenen fit, maakt je socialer en vermindert stress. Die herfstdip voorkom je door er vooral lekker op uit te trekken. Kortom: Verbeter de wereld en begin bij jezelf!

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!