Bali komt met een ‘goede toeristengids’ voor reizigers, dit kun je verwachten

22 juni 2023
2 Min. leestijd

Bali is momenteel een populaire vakantiebestemming. Het Indonesische eiland staat bekend om zijn heilige tempels en prachtige natuur. Maar niet alle toeristen weten zich goed te gedragen, zo wordt er soms onrespectvol omgegaan met heilige plekken. Indonesië is er klaar mee en wil daarom een ‘goede toeristengids’ in het leven roepen. 

Een goede toeristengids om de lokale bewoners te begrijpen

Het ministerie van Wetgeving en Mensenrechten op Bali, heeft plannen om een gids te maken zodat toeristen begrijpen wat de Balinese cultuur inhoudt. Het gebeurt nog veel te vaak dat toeristen zich niet weten te gedragen op heilige plekken. Voor veel reizigers is het ook niet duidelijk wat wel en niet is toegestaan op het eiland. De handleiding zal inzicht geven van de verkeersregels tot aan de klederdracht op bepaalde plekken.

Dronkenschap en naaktheid de druppel voor de gids

De gids is een onderdeel van een grotere campagne. Hiermee wil Indonesië het imago herstellen dat intussen is ontstaan door ‘onhandelbare’ toeristen. Dronkenschap en openbare naaktheid wordt gezien als criminaliteit. Zo maakt een toerist een foto op een heilige berg met de broek op de enkels. Ook komen er steeds vaker ongelukken voor met dronken toeristen. De gids moet meer duidelijkheid geven over de gebruiken en inzicht geven wat strafbaar is.

Naast de gids, wil Indonesië het gebruik van huurscooters afschaffen. Ben je van plan om er op vakantie te gaan? Houdt dan goed het reisadvies in de gaten en haal de juiste inentingen.

Bronnen: De Telegraaf, Daily Mail, The Mirror. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!