Met een reispas van 49 euro kun je straks onbeperkt met de Franse trein

08 september 2023
2 Min. leestijd

Na het succes van de Deutschlandticket voert nu ook Frankrijk een goedkoop reisabonnement in. Vanaf de zomer van 2024 kun je voor zo’n 49 euro per maand onbeperkt gebruik maken van de Franse trein.

De hogesnelheidstrein is uitgezonderd

Met het abonnement is het mogelijk om gebruik te maken van de intercity- en regionale treinen die de naam TER dragen, maakt de Franse minister Clément Beaune van Transport bekend. Een uitzondering is de hogesnelheidstrein (de TGVs), deze valt buiten de reispas.

‘Reispas maakt reizen eenvoudiger’

Het doel van de pas is om het gebruik van de trein te stimuleren. Zo wordt reizen een stuk makkelijker door het eenvoudige systeem, aldus de minister van Transport op X (voorheen Twitter).

Geïnspireerd op het Deutschlandticket

Het idee van het goedkope treinabonnement is gebaseerd op het Deutschlandticket van Duitsland. Hier is het mogelijk om voor 49 euro onbeperkt gebruik te kunnen maken van het OV. Het abonnement is maandelijks opzegbaar, dus voor een vakantie in ons buurland kan het een interessante optie zijn.

Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een vakantie in Frankrijk? Lees dan dit artikel over Zuidwest-Frankrijk op MAX Vandaag.

Bronnen: Nu.nl, NRC. Foto: Shutterstock.

Wil je meer vakantienieuws?

Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!