Met TUI naar Tenerife, Kos, Mallorca, Kreta of Gambia? Dan vlieg je in oktober via Brussel

28 september 2022
2 Min. leestijd

Om de beperkingen in vluchtcapaciteit op Schiphol voor te zijn, verplaatst reisorganisatie TUI in oktober een aantal vluchten van Amsterdam naar Brussel. Het gaat volgens TUI om reizen met de bestemming Tenerife, Kos, Mallorca, Kreta en Gambia, in de periode van 10 tot en met 31 oktober.

Aantal passagiers terugbrengen

Vanwege de problemen met personeelstekorten bij de beveiliging en grote drukte met lange rijen wachtende passagiers, vroeg Schiphol maatschappijen vorige week om het aantal dagelijks vertrekkende passagiers tot minstens eind oktober met gemiddeld 18 procent omlaag te brengen.

Afgelopen zomer werd gekenmerkt door chaotische taferelen, waarbij tal van passagiers uren in de rij stonden en in veel gevallen hun vlucht misten. Voor de schade die passagiers leden, heeft MAX vakantieman eerder met succes een kort geding tegen Schiphol aangespannen. De luchthaven heeft beloofd deze mensen tegemoet te komen.

TUI: ‘Teleurstellend en onacceptabel’

‘Voor oktober heeft Schiphol wederom een beperking van de vluchtcapaciteit uitgevaardigd en dwingt zo luchtvaartmaatschappijen om vluchten te reduceren”, zegt TUI in een verklaring. “Het is enorm teleurstellend en onacceptabel dat Schiphol het oplossen van hun problemen maar bij anderen blijft neerleggen. Wij willen niet dat onze reizigers de dupe worden en gaan geen vakanties annuleren”.

Alle andere vakanties vertrekken zoals gepland vanaf de geboekte luchthaven, zegt TUI verder. Prijsvechter EasyJet heeft gezegd tot 30 oktober een aantal vluchten vanaf Schiphol te annuleren vanwege de extra capaciteitslimiet. Het gaat dan vooral om vluchten op routes waar EasyJet meermaals per dag op vliegt. Daarmee wil het bedrijf vakantievluchten beschermen.

Bron en foto: ANP

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!