Prijzen pakketreizen worden steeds beter vermeld na waarschuwing van de ACM

28 november 2023
2 Min. leestijd

De voordelen van een pakketreis heeft MAX Ombudsman Jeanine Janssen maar al te vaak uitgelegd. Het is dan wel zo fijn als de aanbieders van deze reizen ook eerlijk zijn over de prijzen daarvan. Tot oktober 2023 gaat het nog geregeld mis. Maar, na waarschuwing van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) hebben de meeste grote reisorganisaties toch geluisterd naar de eisen van de waakhond.

1 duidelijk bedrag

De ACM wil dat aanbieders van pakketreizen 1 prijs tonen waarbij onvermijdbare kosten zijn opgenomen. Of dat de aanvullende bijkomende kosten als 1 bedrag naast de prijs van de reis worden getoond. In augustus 2023 waarschuwt de ACM dat veruit de meeste reisorganisaties (11 van de 12) niet duidelijk genoeg zijn over de prijs van een vakantie. Zij verplichtten de aanbieders om binnen 8 weken aan de gewenste eisen te voldoen.

Deze aanbieders tonen nu de ware prijs

Nu de periode van 8 weken voorbij is, voldoen ANWB, Corendon, Expedia, Stip Reizen en Sunweb volledig aan de eisen van de ACM. 2 andere organisaties bieden momenteel geen reizen aan, totdat de prijsvermeldingen zijn aangepast. De ACM is overigens nog niet gestopt met het onderzoek, zodat meer reisaanbieders zich aan de regels houden. De enige van de 12 die uit het eerdere onderzoek wel al aan de eisen voldeed is Expedia.

Wanneer is een reis een pakketreis?

Het boeken van pakketreizen wordt aangeraden omdat je dan het best verzekerd bent mocht er iets misgaan. Wil je er zeker van zijn dat er sprake is van een pakketreis? Wij leggen in dit artikel uit wat wel en niet onder zo’n dergelijke reis valt.

Bronnen: archief, ACM, ANP. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!