Turkije hoopt op toeristische ‘overwinteraars’ dankzij hoge energieprijzen Europa

10 oktober 2022
2 Min. leestijd

De komende maanden verwachten Turkse reisorganisaties een toestroom van overwinteraars: Europese toeristen die ook voor langere tijd in Turkije willen verblijven. Ze denken dat vooral gepensioneerden willen overwinteren om zo de hoge energieprijzen in eigen land te ontvluchten

Goedkopere accommodaties in trek

Ook zouden Europeanen nog altijd graag op vakantie willen na enkele coronajaren waarin dat niet zo makkelijk kon. “Het is positief voor de toerismebranche dat Europese toeristen lange vakanties in Turkije tijdens de wintermaanden prefereren”, zegt Ali Onaran, eigenaar van een grote Turkse touroperator.

Eigen gegevens van zijn bedrijf wijzen vooral op veel vraag naar dit soort voor overwinteraars uit landen als Duitsland, Engeland en Nederland’. Vooral de wat goedkopere accommodaties zijn hiervoor in trek.

Overwinteraars ‘goedkoper uit in vijfsterrenhotel’

Wat ook meespeelt voor Europese toeristen is de zwakke Turkse lira en de hoge inflatie in  Turkije, denkt de Turkse branchevereniging voor reisorganisatoren Tur Operatörleri Platformu. Voor overwinteraars kan volgens hen een verblijf in een vijfsterrenhotel in Turkije goedkoper zijn dan thuis blijven. “En met veel meer comfort dan thuis.”

Turkije ontving in de eerste 8 maanden van dit jaar al veel meer toeristen dan in dezelfde periode vorig jaar. Met 29,3 miljoen toeristen waren dat er ruim 2 keer zoveel. Duitsland leverde met 3,9 miljoen toeristen de meeste bezoekers aan Turkije.

Bron: ANP Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!