Veel vluchten tussen Parijs en Schiphol geschrapt door staking Franse luchtverkeersleiding: gevolgen treffen ook vluchten door het Franse luchtruim

25 april 2024
1 Min. leestijd

Vlieg je op donderdag 25 april 2024 naar Parijs, of vanuit de Franse hoofdstad naar Nederland? Verschillende vluchten zijn geannuleerd vanwege een staking door de luchtverkeersleiding op de Franse luchthavens, ook die van en naar Schiphol. De staking treft niet alleen de vliegvelden zelf, maar ook vluchten die gebruik maken van het Franse luchtruim.

Waar moet ik rekening mee houden?

Omdat het Franse luchtruim niet beschikbaar is kunnen ook andere vluchten vertraagd raken. Met name vluchten van en naar het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Italië vliegen vaak over Frankrijk. Ryanair heeft zelfs 300 vluchten moeten annuleren als gevolg van de actie. Controleer daarom goed voor vertrek of je vlucht doorgaat, of dat hij mogelijk is vertraagd.

Wat zijn de consequenties van de staking?

De onderhandelingen over het salaris van de luchtverkeersleiding verlopen stroef.  Luchtvaartmaatschappijen zelf zijn bang dat de staking(en) gevolgen kunnen hebben voor de Olympische Spelen over een paar maanden in Parijs. Als de onenigheid aanhoudt, kan dat de miljoen verwachte toeristen hinderen.

Is jouw vlucht vertraagd of geschrapt door de staking?

Ondervind jij ook hinder van de staking? Lees hier wat je kunt doen als je vlucht kort voor aanvang is geschrapt.

Bronnen: ANP, Nederlands Dagblad. Foto: Shutterstock.

Ben je benieuwd naar meer vakantienieuws en -tips?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!