Vlieg je vanaf Duitsland? Opnieuw stakingen verwacht op Duitse vliegvelden én openbaar vervoer

19 april 2023
2 Min. leestijd

Eropuit tijdens de meivakantie? Het wordt steeds populairder onder reizigers. Vanwege de reisbeperkingen op Schiphol in 2022, wijken veel passagiers deze periode uit naar vluchten vanaf Duitse luchthavens. Echter is dit mogelijk geen garantie op een (vlekkeloze) vakantie. Op donderdag 20 en vrijdag 21 april 2023, worden stakingen verwacht op de luchthavens Düsseldorf, Hamburg en Keulen-Bonn. Ook nieuwe stakingen zijn niet uitgesloten. Vlieg je via deze vliegvelden? Dan moet je hier op letten.

Langere wachttijden of gecancelde vluchten

De werknemers van verschillende beveiligingsafdelingen dreigen hun werk neer te leggen. Hierdoor bestaat de kans dat vluchten worden vertraagd of zelfs geannuleerd. Naar verwachting zijn 100.000 passagiers de dupe van de staking.

 

Staking Hamburg

Vertrekkende vluchten vanaf Hamburg zijn donderdag en vrijdag al geschrapt. De aankomende vluchten gaan vooralsnog door, maar toch dien je rekening te houden met vertraging of zelfs een geannuleerde vlucht.

Openbaar vervoer

Naast de luchthavens, staakt in Duitsland ook het openbaar vervoer. Zo zullen er geen treinen rijden vanaf vrijdag vroeg in de ochtend (03.00 uur) tot in de middag (11.00 uur).

Vluchten vanaf Schiphol

Op donderdag zijn de vluchten vanaf Schiphol naar Hamburg en Düsseldorf geannuleerd.

Wordt je vlucht geannuleerd? Op MAX Vandaag  lees je wat je kunt doen.

Bronnen: ANP, Nu.nl, Zoover. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!