Reizigersbeperking op Schiphol in de meivakantie, zoveel minder mensen kunnen vertrekken

23 februari 2023
2 Min. leestijd

In de meivakantie gaat Schiphol een limiet aan reizigers instellen. Zo voorkomt de luchthaven dat er uitzonderlijke vertragingen ontstaan. De beperkingen zullen bijna alleen in de ochtenduren gelden. Deze vormen namelijk de piekmomenten op de dag. Het feit dat de luchthaven de reizigersbeperking moet instellen komt nog altijd door het personeelstekort.

Reizigersbeperking niet alleen in de ochtend

In de 1e week van april geldt de limiet wél de hele dag. Daarna zal het alleen om de ochtenduren gaan. Er zijn minder tickets te koop en maatschappijen mogen minder volle toestellen vliegen of zelfs annuleren tijdens de beperkingen. Elke maatschappij maakt daar een andere keuze in. Met de ingestelde limiet vertrekken er zo’n 5 procent minder reizigers.

Piekmomenten voorkomen

Met de reizigersbeperking in de ochtend zal het minder druk worden tijdens het inchecken, de veiligheidscontrole en de paspoortcontrole. Dit vermindert het risico op vertragingen in de ochtend, die later op de dag flink kunnen uitlopen. Vorig jaar gebeurt dit wel en staan reizigers uren in rijen te wachten voordat ze kunnen vertrekken, of zelfs te horen krijgen dat de vlucht wordt geannuleerd.

Volop vakanties geboekt

Hoewel de problemen op Schiphol nog steeds niet volledig zijn opgelost, boeken Nederlanders volop een vakantie. Een woordvoerster van reisbranchevereniging ANVR benadrukt daarom dat mensen die al hebben geboekt zich geen zorgen hoeven te maken. Vakanties hoeven volgens haar niet te worden geannuleerd.

Ben je benieuwd waar mensen heen gaan?

In 2023 is de populairste bestemming van Nederlanders Spanje. Ook Griekenland en Turkije zijn populair. Wil je weten hoe dat zit? Lees er hier meer over. Let voor vertrek goed op het beveiligen van je huis. Met een goede voorbereiding kom je niet voor verrassingen te staan bij terugkomst. Wordt het dan toch druk op Schiphol? Wij hebben een aantal tips om het jezelf gemakkelijker te maken.

Bronnen: ANP, archief. Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

  • Anitasia
    Anitasia

    Oh hemeltje, wij gaan eind april in de ochtend en het zal me niet gebeuren dat we voor een tweede keer het cruiseschip missen!!!!

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!