Volkswagen is het populairste automerk, staat jouw auto ook in de top 10?

20 januari 2023
2 Min. leestijd

Wanneer je een ritje met de auto maakt is de kans het grootst dat je onderweg een Volkswagen tegenkomt. Ten minste, als het gaat om personenwagens. Al sinds 2005 wordt het Duitse automerk het best verkocht in Nederland. Ondanks dat Kia daar in 2022 verandering in brengt, heeft de langdurige populariteit van Volkswagen ervoor gezorgd dat we zoveel Golf en Polo’s voorbij zien komen op de weg.

Steeds meer auto’s

Er rijden zo’n 9 miljoen personenauto’s op de Nederlandse wegen. Terwijl in 1950 maar 12 van de 1.000 inwoners een auto bezit. Inmiddels zijn dat er nu bijna 1 op de 2. Dit komt omdat we meer zijn gaan verdienen, vaker de auto nodig hebben voor werk en omdat de bevolking groeit.

Volkswagen populairst

Volkswagen staat aan kop als het gaat om meest populaire auto onder Nederlanders. Bovenaan de lijst staat de Volkswagen Polo en op nummer 2 volgt de Volkswagen Golf. Dat de 2 auto’s zo vaak te zien zijn op de weg is niet zo gek. Nieuw zijn de auto’s zeer in trek, maar op de tweedehands automarkt worden zowel de Polo als Golf zelfs het best verkocht.

De top 10 populairste auto’s

Na de Volkswagen staan op de 3e en 4e plaats respectievelijk de Ford Fiësta en Renault Clio. De auto’s die daarna volgen zijn de Toyota Aygo, Ford Focus, Kia Picanto, Toyota Yaris, Renault Twingo en de Opel Corsa.

Meest verkochte auto

Alhoewel we de meeste Volkswagens spotten op de weg, valt het merk niet onder de meest verkochte auto van dit moment. Met een verschil van een geringe 1.000 auto’s is Volkswagen in 2021 nét iets populairder dan Kia. Maar dat verandert in 2022. In dat jaar neemt Kia de leiding met autotypes als de Kia Niro en Kia Picanto. Hiermee is het nu het populairste automerk van Nederland onder de nieuw verkochte auto’s.

Wil je weten waarom je altijd een geluid hoort als je het knipperlicht aanzet? Lees het op MAX Vandaag.

Bronnen: AD, CBS, RDW, ANWB. Foto: ANP Foto

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!