Vrijdag 8 december geen internationale treinen van en naar Duitsland door staking

07 december 2023
2 Min. leestijd

Op vrijdag 8 december 2023 rijden er bijna geen treinen in Duitsland. Dit komt door een staking van het treinpersoneel voor hogere lonen en kortere werktijden. Officieel start de staking al op donderdag 7 december om 22.00 uur. Naar verwachting zullen er duizenden ritten uitvallen. Ook de internationale trein die Nederland met Duitsland verbindt, zal deze dag niet rijden. Vervelend als je bijvoorbeeld van plan bent om een kerstmarkt te bezoeken. Dit is er aan de hand.

Waar heeft de staking gevolgen?

De NS weet nog niet zeker in hoeverre de 24-uurs staking gevolgen zal hebben voor Nederland. Wel is zeker dat de nachttreinen van en naar Wenen en Zürich al op donderdagavond 7december niet vertrekken. Ook op het internationale traject tussen Heerlen en Aken rijden er vanaf donderdagavond geen treinen. Wat nog meer uitvalt zal later moeten blijken. De NS geeft aan nog geen verwachting te geven over hoe het gaat, omdat zij afhankelijk zijn van het Duitse spoorwegpersoneel.

De treinstaking heeft mogelijk niet alleen gevolgen voor een reis naar Duitsland, maar ook als je verder reist naar bijvoorbeeld Oostenrijk of Zwitserland. Al is het nog niet zeker of de staking deze trajecten raakt.

Treinstaking in België

In België is er op 7 december 2023 ook een treinstaking. Hier rijden er geen tot nauwelijks treinen doordat het treinpersoneel het werk neerlegt. Ook de IC-direct vanuit Nederland rijdt hierdoor niet. Het is op deze dag amper mogelijk om per trein naar 1 van onze buurlanden te reizen.

Bronnen: ANP, NU.nl. Foto: Shutterstock.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws?

Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!