Nieuwe dienstregeling NS voor 2024 gaat in: dit gaat er veranderen

10 december 2023
2 Min. leestijd

Pak je vaak de trein voor werk, je hobby of voor een stedentrip? Dan veranderen er een aantal zaken, met ingang van de nieuwe dienstregeling in 2024. De NS heeft ervoor gekozen het reisaanbod te vergroten met 1.800 extra treinritten. Echter, er verdwijnen ook een aantal (belangrijke) ritten. Dit kun je verwachten van de nieuwe dienstregeling.

Dit houdt de nieuwe dienstregeling in

Vanaf 10 december 2023 gaat de nieuwe dienstregeling voor het jaar 2024 in. De NS gaat een aantal treinen vaker of juist minder laten rijden. Ook hebben sommige trajecten te maken met aanpassingen vanwege werkzaamheden. Of rijden deze juist weer op tijd omdat werkzaamheden voorbij zijn, zoals bij het traject van de IC-direct Breda – Amsterdam.

Naast de wijzigingen in de Nederlandse dienstregeling zijn er ook veranderingen op internationale trajecten. Zo zal een reis naar Berlijn een half uur korter duren.

Waar gaan meer treinen rijden?

De IC-direct gaat doordeweeks 3 keer per uur rijden, in het weekend wordt dat 5 keer per uur. Ook op de trajecten Utrecht – Den Haag, Utrecht – Rotterdam, Den Haag – Amsterdam, Schiphol – Nijmegen en Dordrecht – Schiphol gaan treinen 4 keer per uur rijden in de daluren. Op de website van de NS lees je om welke trajecten het nog meer gaat.

Op trajecten tussen grote steden zullen ook vaker Intercity’s worden ingezet, ook in weekenden en tijdens daluren.

Waar gaan minder treinen rijden?

  • Tussen Amsterdam Centraal en Almere Oostvaarders gaat het aantal Sprinters tijdens de daluren van 4 naar 2 per uur
  • Tussen Utrecht Centraal en Woerden gaat het aantal Sprinters in de daluren van 4 naar 2 per uur
  • Tussen Utrecht Centraal en Hoofddorp gaat het aantal sprinters op vrijdag van 4 naar 2 per uur
  • Tussen Hoofddorp en Leiden Centraal gaat het aantal Sprinters op vrijdag van 4 naar 2 per uur

Wil je weten welke specifieke verandering jouw traject treft? Je kunt hier alle veranderingen die per 10 december ingaan terugvinden.

Bronnen: NOS, ANP, NS. Foto: ANP.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!