Boete gekregen in het buitenland? Als je hem snel betaalt ben je in deze vakantielanden goedkoper uit

28 september 2023
2 Min. leestijd

Per ongeluk te hard gereden, gordel niet om of fout geparkeerd? Vooral in het buitenland is het soms even wennen aan de regels die er gelden. Heb je onverhoopt toch een boete gekregen? Er zijn vakantielanden waarbij je minder hoeft te betalen als je binnen een bepaald termijn betaalt. We hebben het dan over kleine overtredingen. Het gaat om deze landen:

Frankrijk

In Frankrijk wordt de prijs van je boete verlaagd als je binnen 15 dagen betaalt. Zo kan bijvoorbeeld een boete van 90 euro voor het niet dragen van je gordels 45 euro worden. Wacht je nog iets langer? Dan krijg je de ‘normale’ boeteprijs. Maar wacht niet te lang, want na 45 dagen ga je fors meer moeten betalen.

Spanje

Heb je een verkeersboete uit Spanje? Dan is het raadzaam om hem binnen 20 dagen te betalen. Tot die tijd hoef je namelijk maar het halve bedrag te betalen. Betaal je vervolgens te laat? Dan moet je juist 30 procent extra betalen. Let wel op: als je gebruik maakt van de korting mag je daarna niet meer in hoger beroep.

Verenigd Koninkrijk

Je kunt in het Verenigd Koninkrijk voor bepaalde boetes korting krijgen. Zo mag je de halve prijs van de boete betalen, mits je dat binnen 14 dagen doet. Dit geldt overigens alleen voor een boete die is opgelegd door Transport for London. Let wel goed op, want ben je te laat? Dan moet je juist 50 procent meer betalen.

Italië

Krijg je een boete voor een snelheidsovertreding in Italië? Als je hem ter plaatse, of binnen 5 dagen betaalt kun je zo’n 30 procent korting krijgen. De 5 dagen tellen vanaf het moment dat de boete is ontvangen.

Twijfel je over de boete? De ANWB legt uit wat je dan het best kunt doen. Ook kan het zijn dat je de echtheid van de boete in twijfel trekt. Wij leggen uit hoe je dat het best kunt checken.

Bronnen: AD, ANWB, MAX Vandaag. Foto: Shutterstock.

 

 

 

Wil je meer tips voor een autovakantie?

Schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!