Dagje strand? Zo betaal je bij 4 populaire stranden niet te veel voor het parkeren

23 mei 2023
3 Min. leestijd

Als in de zomer de temperaturen stijgen, lopen ook de stranden weer langzaam vol. Ga je met de auto naar de kust? Laat je dan niet verrassen door de hoge parkeerkosten, een plek nabij het strand kan behoorlijk duur zijn. Wij hebben tips om zo goedkoop mogelijk te parkeren bij de populairste Nederlandse stranden.

Parkeren in Scheveningen

Degenen die er vaker komen weten het: parkeren is in Scheveningen een drama. Toch biedt de Gemeente Den Haag een aantal handige opties om (goedkoop) te kunnen parkeren in de kustplaats.

Je kunt gebruik maken van Park + Beach of Park & Bike. De kosten van de 2 opties zijn laag en lang niet zo hoog als het betaald parkeren in de woonwijken of parkeergarages.

Park + Beach

Je kunt de auto in het centrum van Den Haag parkeren bij een van de parkeergarages: Malieveld, CS New Babylon of Laakhaven-HS. Dit kost 5 euro per dag. Daarna kun je voor 1 euro per persoon verder reizen met tram 1 of 9, maar ook met een HTM-fiets. Zo parkeer je veel voordeliger, dan een dagticket van 50 euro in Scheveningen zelf.

Park & Bike

Een ander alternatief is het parkeren bij P+B-Duindigt. Hier kun je een parkeerplaats reserveren, waarna je de reis naar het strand vervolgt met de Haagsche Stadsfiets.

Zandvoort

Wil je parkeren in Zandvoort? Dan ben je duurder uit dan de bij andere stranden. De mogelijkheid tot gratis parkeren biedt de kustplaats helemaal niet, maar je kunt wel een dagkaart kopen van 15 euro voor de boulevard of een van de parkeergarages. Als je op straat parkeert ben je echter het dubbele kwijt.

Hoek van Holland

Bij Hoek van Holland kun je parkeren bij de P+R. Het is hier de bedoeling om verder te reizen met het openbaar vervoer. Als je dit doet is het parkeren gratis. Na 72 uur worden er pas kosten in rekening gebracht. Je dient bij het halen van je parkeerticket ook je ov-chipkaart te scannen. Echter gelden er nog wel uitzonderingen op welke vervoersbewijzen zijn toegestaan. Controleer dit goed van tevoren.

Renesse

Een van de populairste stranden in Nederland is Renesse. Wat het extra aantrekkelijk maakt zijn de 900 gratis parkeerplekken nabij het strand. Je kunt ook vanaf daar de BeachHub-bus pakken, deze rijdt in het hoogseizoen gratis naar verschillende stranden.

Heb je plannen om naar het strand te gaan? Let er dan goed op dat je de bastaardsatijnrups vermijdt.

Bronnen: Gemeente Den Haag, Gemeente Rotterdam, Gemeente Zandvoort, Renesse aan Zee. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!