Genoeg van de kou? Op deze 5 Europese plekken is het heerlijk warm in januari

11 januari 2023
3 Min. leestijd

We zitten nog midden in de winter en de zomer lijkt ver weg. Terwijl het voor de 1 dé tijd is om te gaan skiën, zoekt de ander liever de zon op. Een vakantie naar Curaçao, Zuid-Afrika of Dubai is niet voor iedereen weggelegd en bovendien een verre reis. Wil je toch de warmte opzoeken, maar wat dichter bij huis? Op deze Europese plekken is het met gemiddeld (bijna) 20 graden relatief warm in januari.

1. Canarische eilanden (Spanje)

Foto: Shutterstock | Bijzondere natuur op het minder populaire Cararische eiland La Gomera.

De Canarische eilanden horen bij Europa, maar liggen dichter bij het continent Afrika. Hierdoor is het weer in januari aangenamer dan op de rest van ons continent. De temperaturen kunnen oplopen tot ongeveer 20 graden. Bekende eilanden zijn Tenerife en Gran Canaria. Ook de andere eilanden zijn de moeite waard, daar is bijvoorbeeld minder hoogbouw dan de op 2 eerstgenoemden. Hierdoor kun je net wat beter genieten van de ongerepte natuur.

2. Malta

Foto: Shutterstock | Indrukwekkende natuur op Malta.

Hou je meer van rust? Dan is Malta het ideale eiland om te bezoeken. Het is er redelijk warm in januari. Momenteel rond de 16 graden met soms wat pieken naar 19 graden. Op Gozo en Comino, de eilanden vlakbij Malta, kun je goed wandelen. Je kunt er ook heerlijk eten, want de keuken is een mengeling van Spaans, Turks, Grieks en Noord-Afrikaans.

3. Sicilie (Italië)

warm januari
Foto: Shutterstock | Etna op Sicilië.

Het weer in Sicilië is in januari zo rond de 15 graden. Op enkele dagen zijn er uitschieters naar 20 graden. Zo kun je het drukke zomertoerisme ontwijken en in alle rust genieten van de prachtige bezienswaardigheden die het eiland te bieden heeft. Je kunt de vulkaan Etna bezoeken, maar Sicilië heeft ook een bijzondere geschiedenis. Hiervan zijn veel elementen bewaard gebleven. Zo zijn er een aantal opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

4. Málaga (Spanje)

Foto: Shutterstock | De kathedraal van Málaga.

Net als de Canarische Eilanden ligt de stad Málaga in Spanje, maar dan wel op het vaste land. De temperatuur in januari en februari is momenteel gemiddeld 19 graden. Je kunt daar het Picasso Museum bezoeken, de kathedraal van Málaga of Alcazaba, een voormalig Moors fort en paleis.

5. Cyprus

Foto: Shutterstock | Oude ruïnes op Cyprus.

In Cyprus is het in januari gemiddeld 16 graden. Dat is niet per se tropisch warm, maar het is wel een populaire bestemming voor mensen die van rust houden en je hebt toch een beetje zon. Ook kun je er prachtige oude ruïnes spotten. Wel is de kans op neerslag relatief hoog. Maar wat veel mensen niet weten is dat je in Cyprus kunt zonnen én wintersporten in de bergen. Leuk om te combineren.

Ga je straks op vakantie? MAX Meldpunt heeft een lijst met spullen die je beter niet moet vergeten.

Bronnen: Libelle, Reisroutes.nl, Malta voor beginners, Bestereistijd.nl, Spaansesteden.nl. Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

    Op de hoogte blijven?

    Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!