Vergeet je (n)iets? Dit zijn de 10 meest vergeten dingen op vakantie

20 juli 2023
3 Min. leestijd

Op vakantie gaan is iets waar menig mens zich op verheugt. Leuke dingen doen en ontspannen, zijn de verwachtingen. Maar dit kan in het water vallen als je iets bent vergeten mee te nemen. Al helemaal als dit van belang is. 

Vergeten

We vergeten nog weleens wat. En dat hoeft helemaal geen ramp te zijn, maar het kan wel voor onhandige situaties zorgen op vakantie. Zeker als je iets cruciaals vergeet. We zetten de top 10 meest vergeten dingen op vakantie voor je op een rij, zodat je de checklist af kunt gaan en met een gerust hart vertrekt.

Paspoort

Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar het belangrijkste document, je paspoort, staat echt in het rijtje van meest vergeten dingen. Zorg er dus voor dat je voor vertrek nog even controleert of je deze bij je hebt om stress en gedoe te voorkomen.

Vergeet geen medicijnen en EHBO-set

Ook medicijnen worden regelmatig vergeten en dat is niet alleen onhandig, maar kan ook gevaarlijk uitpakken. Zorg er daarom voor dat je je medicijnen bij je hebt. Daarnaast is het handig om voor vertrek bij de apotheek een medicijnpaspoort aan te vragen. Dan kan er bij de douane als je gaat vliegen geen misverstand ontstaan over wat je bij je hebt en kun je als de medicijnen op zijn, deze in het buitenland alsnog bij een apotheek krijgen. Vergeet ook niet om een EHBO-setje met daarin onder andere paracetamol mee te nemen, want dit is niet in elk land zo makkelijk te krijgen als in Nederland.

Zwemkleding en zonnebrandcrème

Het is geen groot probleem als je dit vergeet, want je kunt het op de meeste bestemmingen vast opnieuw kopen. Maar onhandig is het wel als je een zonvakantie voor de boeg hebt en juist die mooie zwembroek of bikini bent vergeten. En zonnebrandcrème die goed en veilig is voor je huid, met minimaal factor 30, mag ook zeker niet ontbreken. Niet vergeten dus. Overigens is zonnebrandcrème ook op de meeste vakantiebestemmingen goed verkrijgbaar en soms goedkoper dan in Nederland.

Oplader, mobiel en camera

Mocht je de oplader zijn vergeten, dan kun je deze vrijwel altijd opnieuw aanschaffen. Toch is het goed om zelf mee te nemen, want je apparaat opladen is belangrijk. Voor een mobiletelefoon is vaak wel een oplader te vinden, maar voor een fotocamera of elektrische tandenborstel is dit doorgaans een stuk lastiger. De telefoon heeft op vakantie meerdere functies. Denk aan contact met het thuisfront, mooie vakantiekiekjes, internetbankieren en even opzoeken wat de leukste plekken zijn om te bezoeken. Dat gaat een stuk lastiger wanneer het apparaat niet opgeladen is.

Contactlenzen en bril

Het zou zonde zijn als je op vakantie niet veel kunt bewonderen omdat je niet scherp kunt zien. Check daarom voor vertrek vooral of je je lenzen en eventueel (lees)bril in je bagage hebt zitten. Neem in het geval van lenzen ook een reserve setje mee. Ook een zonnebril is geen overbodige luxe, dus pak ook deze van tevoren in.

(Bronnen: MAX Meldpunt, ANWB, Sunweb. Foto: Shutterstock)

Ben je benieuwd naar meer vakantienieuws- en tips?

Lees dan de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt voor het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!