Hier is dat afvalzakje in het vliegtuig nog meer handig voor

22 maart 2023
2 Min. leestijd

Wie regelmatig met een vliegtuig reist, kent de zakjes die in de stoel voor je zitten wel. De één noemt ze kotszakjes, de ander afvalzakjes. Maar deze papieren zakjes blijken voor nóg iets handig te zijn!

Er zijn niet altijd tv-schermen in een vliegtuig

Op langere, intercontinentale, vluchten hebben stoelen vaak een ingebouwd tv-schermpje waarop verschillende films te zien zijn. Er is keuze, maar er zit niet altijd iets bij waar je op dat moment zin in hebt. De kortere vluchten hebben soms nog om de zoveel rijen een scherm wat vanuit het plafond zakt en waar films op getoond worden. Maar echt lekker kijken is dat niet.

Je telefoon blijft niet altijd staan

Vooraf op je telefoon een film of serie downloaden kan ook, maar dat is niet altijd handig.  Want de telefoon moet op het tafeltje staan en ook nog ergens tegenaan, zodat hij niet wegglijdt. Ook niet handig als je op de middelste stoel zit. Daar zijn verschillende (dure) accessoires voor, maar er is nu een lifehack die het zoveel gemakkelijker maakt.

Je hebt nodig: een afvalzakje en telefoon met hoesje

In de stoel voor je zit over het algemeen een kots- of afvalzakje. Zo niet, dan kun je hierom vragen bij het cabinepersoneel. Verder heb je nodig: je telefoon en een telefoonhoesje. De truc werkt het beste met een hoesje dat alleen over de achterkant van de telefoon gaat, dus geen klaphoesje of flip cover.

Hoe werkt de truc?

Haal het hoesje van de telefoon en leg het hoesje horizontaal plat. Dus op de manier hoe een breedbeeldvideo gekeken wordt. Leg hier in de lengte het zakje op en houd aan de bovenkant veel ruimte over. Klik je telefoon terug in het hoesje. De lengte aan de bovenkant kan je nu vastmaken aan het gesloten tafeltje. En zo hangt je telefoon op een goede hoogte en hoef je hem ook niet meer vast te houden.

In de onderstaande video kan je zien hoe het werkt:

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

(Bron: AD en YouTube. Foto: Viktoriyani/Shutterstock) 

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!