Patricia Vitalis van Schiphol geeft tips om goed voorbereid op reis te gaan, ‘kom zeker niet te vroeg’

17 juni 2023
2 Min. leestijd

Op 12 juni 2023 is Patricia Vitals, operationeel directeur van Schiphol te gast in de uitzending. Ze vertelt over de huidige situatie van Schiphol en geeft belangrijke tips. Vorig jaar stonden reizigers uren in de rij bij de beveiligingscontrole, sommigen misten zelfs hun vlucht.

Inmiddels 1000 nieuwe beveiligers

Volgens Vitalis heeft Schiphol de zaken weer op orde. Zo heeft de luchthaven duizend nieuwe beveiligers in dienst genomen, zodat reizigers geen uren in de rij te hoeven staan. Ook de meivakantie verliep moeiteloos. ”95 procent van de passagiers was binnen 5 minuten door de security”, aldus Vitalis. Echter is Jeanine nog wat huiverig. “Nog steeds maakt de FNV zich zorgen over de problemen die kunnen ontstaan bij de bagageafhandelaren”, zegt de MAX Ombudsvrouw. ”Als er weer stakingen komen, dan zou het kaartenhuis zomaar weer in elkaar kunnen vallen.”

Tips voor een goed voorbereide reis

De operationeel directeur geeft een aantal tips om goed voorbereid op reis te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld sneller door de securitycheck te komen. Houd voor je reis de website of Schiphol-app in de gaten. Hier zie je de laatste informatie en kun je zien wat je in de handbagage mag meenemen, of hoe laat je er van tevoren moet zijn. ”Kom ook zeker niet vroeg”, vervolgt Vitalis. ”En boek een tijdslot, zo kun je zelf bepalen op welke tijd je door de security heengaat.”

Ook Jeanine heeft nog 2 belangrijke tips. Zo is het van belang goed te controleren of je paspoort nog (lang genoeg) geldig is voor je reis. Ook voor ouders met kinderen is het belangrijk om schriftelijke toestemming te verlenen als een van de ouders op vakantie gaat met 1 of meerdere kinderen.

Op onze site vind je nog meer tips voor een goede voorbereiding op jouw vlucht vanaf Schiphol. Wil je de hele aflevering zien? Dat kan hier.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!