Snel verveeld tijdens een lange vlucht? Zo kun je je goed vermaken

16 mei 2024
3 Min. leestijd

Verre vluchten worden steeds populairder. Zo wordt er steeds meer gevlogen naar landen als Indonesië, Thailand of Curaçao. Alleen, zo’n lange reis kan soms leiden tot verveling. Een paar handige tips om je reis zo vermakelijk mogelijk te maken komen dan goed van pas. Zo heb je genoeg inspiratie om je niet te vervelen, zónder dat je een overvolle handbagagekoffer- of tas nodig hebt.

Comfortabel onderweg

Een prettige lange vlucht begint bij goed comfort. Een nekkussen en gemakkelijke kleding kunnen hieraan bijdragen. De opblaasbare variant zorgt ook nog voor meer plek in de koffer. Oók kleding is van belang. Een te strakke broek kan na een vlucht van 10 uur vervelend komen te zitten. Je hoeft niet per se in je joggingpak het vliegtuig in te stappen, maar op en top gekleed kan ook pas op de bestemming.

Het perfecte dutje

Een goede afleider is slaap. Let er wel op, dat je hiermee je jetlag in sommige gevallen kunt verergeren. Wanneer je wel van plan bent om te slapen kan het helpen om je ogen af te schermen van licht en ook geluiddichte (noise cancelling) oordopjes in te doen. Licht is namelijk de grootste factor dat een slechte nachtrust veroorzaakt. Een slaapmasker is hiervoor een goede oplossing.

Een reisgids

Het voordeel van lange afstandsvluchten is dat deze vliegtuigen over schermpjes beschikken. Zo kun je genieten van een ruim aanbod aan films, muziek en games. Maar zit je net lekker in die ene serie? Dan kun je ook je favoriete films en series thuis alvast downloaden op je telefoon of tablet. Op een gegeven moment kan te veel beeldscherm wel vervelen.

Naast je boek of e-reader kun je ook een reisgids of -folder meenemen over het land waar je heen vliegt. Zo kun je alvast je vakantiebestemming ontdekken of verkennen. Om ruimte te besparen kun je (wanneer mogelijk) de gids of folder ook downloaden.

De kans is groot dat je je van tevoren al hebt ingelezen. Toch raak je zo al eerder in de vakantiestemming en soms ontdek je nog eens iets nieuws. Tip hierbij: download een bestand alvast thuis op de wifi, dan bespaar je mobiele data en dus kosten.

Puzzelen voor beginners

Een puzzelboekje is een goede afleiding. Je bent actief aan het nadenken en dat is ook nog eens goed voor je hersenen. Ben je niet zo’n (goede) puzzelaar? Dan zijn er altijd leuke of makkelijke puzzelboekjes, zoals woordzoekers en beeldpuzzels. Dit zijn minder grote hersenkrakers, maar wel leuk om te doen.

Fijne vakantie gehad?

De terugvlucht kun je goed gebruiken om een eventueel fotoalbum van de vakantie in elkaar te zetten. Soms wordt dat project bij terugkomst ver vooruit geschoven of komt er zelfs niks meer van terecht. De uren van de terugvlucht zijn daarom een perfect moment om alvast een selectie te maken, of zelfs – wanneer mogelijk – online al in elkaar te zetten. Dan is dat ook weer gebeurd.

Af en toe bewegen

De hele vlucht stilzitten wordt niet aangeraden. Naast dat even stretchen goed voor je is, kun je het ook gebruiken als afleiding. Stap daarom af en toe even uit die stoel en loop een rondje of doe een paar strekoefeningen. Oók als je niet langs het gangpad zit.

Jezelf vermaken

Hoewel sommige mensen echt vermaakt willen worden, kunnen sommigen zichzelf snel laten entertainen door de geluiden om zich heen. Ga eens in je stoel zitten en kijk en luister naar de geluiden om je heen.

Bron: De Telegraaf, Vakantiediscounter, De Standaard.be. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!