Nog even ertussenuit in de herfstvakantie? In deze landen is het nog zomers warm

20 september 2023
3 Min. leestijd

De herfstvakantie staat weer bijna voor de deur. Voor de regio midden en zuiden is dit van 14 tot en met 22 oktober, voor de regio noord is dit van 21 tot en met 29 oktober 2023. Wil je nog even genieten van de warme zon? Dan zijn dit de meest ideale bestemmingen. 

Egypte

Wil je nog even genieten van de zon? Dan is Egypte een goede keuze. Er zijn in de gebieden Sharm-El-Sheikh en Hurghada voldoende resorts waar je in de herfstvakantie nog terecht kunt. Ook kun je kiezen voor een vakantie naar de hoofdstad Caïro, waar je echt de eeuwenoude cultuur van Egypte proeft. In oktober is het hier nog gerust 30 graden Celsius.

Jordanië

Een ander Oosters land waar het altijd warm is, en waar het ook barst van de culturele oudheden, is Jordanië. Hier is de hete zomer net voorbij en is het woestijngebied ‘afgekoeld’ naar gemiddeld 29 graden Celsius. Een mooie plek om heen te gaan is Petra. Hier kun je eeuwenoude tempels bezichtigen die helemaal uit de rozerode rotsen zijn gehakt.

Kaapverdië

Wil je wat minder bezichtigen, maar nog even genieten van een eindeloze kust met helder water? Dan is Kaapverdië een geschikte optie voor in de herfstvakantie. Het land is verdeeld in 10 eilanden met uitgestrekte witte stranden. De bekendste plek om naartoe te gaan is het eiland Sal, waar ook de meeste vakantieverblijven zijn. Toch heeft elk afzonderlijk eiland weer wat anders te bieden. Zo kun je ook naar de vulkaan op het eiland Fogo.

Curaçao

Een verre reis, maar toch voelt het bijna net als Nederland: Curaçao. Hier waan je je in de tropische sferen en kom je helemaal tot rust. De zon schijnt er bijna altijd en ook de temperatuur ligt er altijd rond de 30 graden Celsius. Bezoek Willemstad of neem een duik in de heldere zee. Omdat het eiland niet heel groot is, is het zelfs in een korte vakantie als de herfstvakantie, goed te verkennen.

Mexico

Mexico heeft voor ieder wat wils. Houd je van een expeditie door de Lacandon Jungle, lig je graag aan een tropisch strand zoals Playa del Carmen, of loop je liever door de moderne stad Mexico-City? Het kan allemaal. Daarnaast kun je ook nog eeuwenoude Maya-tempels bezichtigen in bijvoorbeeld de stad Tulum. In oktober is de temperatuur hier rond de 20 graden Celsius. Echter kan het warmer, maar soms ook frisser zijn. Het is verstandig om voor de zekerheid wat warmere kleding mee te nemen.

Wil je al voor de herfstvakantie weg?

Ben je (nog) niet aan de schoolvakanties gebonden? In de maand oktober zijn er genoeg leuke bestemmingen om naartoe te gaan, ook wat dichterbij huis. In dit artikel noemen we een aantal landen binnen (of net buiten) Europa waar het nog heerlijk warm is in oktober.

Wil je graag weg, maar kun of wil je niet veel uitgeven? MAX Vandaag helpt je om je vakantie betaalbaar te houden.

Bronnen: Rijksoverheid, ANWB, Zoover, archief. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!