21 maart opent de 75-jarige Keukenhof haar deuren weer: dit is er te zien

19 maart 2024
2 Min. leestijd

De Keukenhof, wie kent het niet? Op 21 maart 2024 opent het park haar deuren. Je kunt dan weer genieten van de geuren en vooral kleuren van de talloze bloemen. Maar 1 ding maakt het spektakel extra bijzonder: Keukenhof bestaat dit jaar namelijk 75 jaar. Ter ere van het jubileum is er op de openingsdag een operavoorstelling Symphony of Colours.

Wat is er te doen rondom het jubileum?

Naast de openingsact Symphony of Colours is er ook de speciale tentoonstelling 75 jaar Keukenhof. Voor deze expositie zijn er allerlei objecten verzameld die in het 75-jarig bestaan zijn uitgegeven. Zo kun je souvenirs van jaren terug bekijken, of er worden oude kranten en puzzels tentoongesteld. De meeste van deze attributen zijn door mensen zelf aangeleverd aan het park. Ook beelden van bekende mensen die Keukenhof ooit hebben bezocht zijn terug te zien in het park. Denk aan koninklijk bezoek of beroemdheden. Naast dat er genoeg te doen en te zien is, heeft het bloemenpark ook een eigen speciale postzegel gekregen.

Op dinsdagmiddag 19 maart wordt de bloemententoonstelling officieel geopend door Prinses Margriet. 75 jaar geleden was ze ook al bij de eerste editie. Daarna heeft ze meerdere keren de openingshandeling uitgevoerd voor Keukenhof.

Hoe is het park ontstaan?

In 1949 zocht een groep bollenkwekers een plek om hun bloemen te etaleren. Samen richtten zij Keukenhof op. Nu 75 jaar later is het park wereldwijd bekend, met haar fleurige bloemenvelden. Vaak worden de bollen nog steeds door dezelfde leveranciers geleverd.

Wat is er nog meer te zien in de Keukenhof?

In Keukenhof kun je fietsen, varen of wandelen door bloemenvelden. Het is voor zowel kinderen als volwassenen een leuke ervaring. Ontdek bijvoorbeeld een lichtgevende bloem, of geniet van de kunst die in het park te zien is. Wil je een indruk krijgen van wat er te zien is? MAX Vandaag heeft in 2023 een bezoek gebracht.

Tot wanneer kan ik naar de Keukenhof?

De bloemententoonstelling duurt dit jaar (2024) relatief kort. Tussen 21 maart en 12 mei kun je een bezoek brengen. Gelukkig kun je niet alleen in Keukenhof genieten van mooie tulpenvelden. Ook in andere plaatsen zijn deze te bewonderen.

Bronnen: Keukenhof, Omroep West. Foto: Shutterstock.

Ben je benieuwd naar leuke tips voor dagjes uit of het laatste vakantienieuws?

Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!