Betaalbare kop koffie? Dan kun je het best in deze steden halen

25 september 2023
2 Min. leestijd

Koffie, maar weinig mensen die er niet van houden. We halen graag ergens even een ‘bakkie’ als we onderweg zijn of ploffen op een terras tijdens een stedentrip. Maar de prijs van koffie verschilt in Nederland nogal. Horecavakblad Misset Horeca heeft een onderzoek uitgevoerd onder 1200 horecaondernemers verspreid over Nederland. Dit is de uitkomst.

Een goedkope cappuccino

Drink je graag cappuccino? Dan kun je Amsterdam beter overslaan. Het drankje kost hier gemiddeld zo’n 3,65 euro. Terwijl je in een middelgrote stad in Limburg gemiddeld 3,10 euro betaalt. Overigens is de goedkoopste cappuccino uit het onderzoek 2,55 euro.

Een dure koffie

Niet iedereen houdt van melk in een kopje troost. In Gelderland betaal je gemiddeld 3,40 euro voor alleen een kop zwarte koffie. Je bent hier het duurst uit vergeleken met de andere provincies. Haal je in een middelgrote stad in provincie Utrecht een bakkie? Dan ben je goedkoper uit. Je betaalt hier gemiddeld ‘slechts’ 2,20 euro voor een kopje.

En de havermelk cappuccino?

De havercappuccino, of andere koffies met plantaardige melk, winnen aan populariteit. In 2020 kun je bij 57 procent van de ondervraagde koffiezaken een koffie met plantaardige melk bestellen, in 2023 is dat 67 procent. Uit een peiling van Misset Horeca van eind 2022 blijkt dat bij het bestellen van zo’n plantaardige drank, ruim de helft van de koffiezaken een toeslag vereist.

Neem jij je koffie liever mee uit het buitenland? Let er dan goed op of dit legaal is in het land waar je het haalt. Het is in sommige landen verboden om koffie mee te nemen naar Nederland. Hier lees je waarom.

Bronnen: Omroep Gelderland, AD, Metro Nieuws. Foto: Shutterstock.

Wil je meer tips voor leuke stedentrips?

Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt voor het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!