Déze 3 kerstevenementen kun je deze week nog bezoeken

13 december 2022
3 Min. leestijd

Officieel is het nog herfst, maar buiten vriest het al hard. Door de kou komen we steeds meer in de kerststemming. Er zijn in aanloop naar Kerstmis verschillende gratis kerstevenementen die je kunt bezoeken. We hebben een paar leuke evenementen die je in de week van 12 tot 18 december 2022 kunt bezoeken. Het kan koud worden dus trek je dikke sokken aan en doe een warme muts op.

The Hague Highlights

Van woensdag 14 tot en met zondag 18 december kun je in Den Haag 5 verschillende lichtkunstwerken bekijken. Zo verschijnt er een ware lichtshow op het Mauritshuis tot een verbeelding van het verhaal over de politieke moord op de gebroeders De Witt bij de Gevangenpoort. Daarnaast zijn er shows bij het Binnenhof, de Lange Vijverberg en het Tournooiveld. De ‘highlights’ zijn gratis te bewonderen in het centrum van Den Haag tussen 17.00 en 23.00 uur.

Ook kun je sinds 8 december in Den Haag de Royal Christmas Fair bezoeken. Deze kerstmarkt is in het centrum op het Lange Voorhout. Je kunt de hele dag wandelen tussen de versierde chalets en er zijn kerstkoren, voorstellingen en verschillende lekkernijen. Wellicht kom je zelfs de kerstman tegen. De Royal Christmas Fair duurt tot en met 23 december.

Mauritshuis, kerstevenementen

Gouda bij Kaarslicht

Op vrijdag 16 december is het Gouda bij Kaarslicht. Het evenement start om 14.00 uur in de Goudse Schouwburg, maar draait uiteindelijk om in samenzang op de Markt te wachten tot de grote kerstboom aangaat. Ook kun je 1500 kaarsen zien branden achter de ramen van het stadhuis en de huizen aan de Markt. Nadat de kerstboom is verlicht kun je tot 22.00 uur ’s avonds door het centrum wandelen waar allerlei activiteiten te doen zijn, zoals het bezoeken van de Sint Janskerk met verlichtte glas-in-lood ramen of genieten van optredens.

Gouda bij Kaarslicht, kerstevenementen

Lichtjesweek Delft

Van dinsdag 13 tot zondag 18 december is het Lichtjesweek in Delft. De week trapt af met Lichtjesavond op dinsdag. Dan kun je de verlichte kersboom bewonderen, meezingen met koren en een hapje eten en drinken. De hele week zijn er allerlei activiteiten zoals workshops, luisteren naar muziek en er wordt een kinderkerstverhaal voorgelezen. Op de laatste dag, zondag, zal er een Santa Run plaatsvinden. Schrik dan niet als er een heleboel verkleedde kerstmannen voorbij rennen.

Lichtjesavond, kerstevenementen.

Kerstmarkten

Ga je graag naar kerstmarkten? Dan zijn er de komende week verschillende die je kunt bezoeken. Oók buiten de Randstad. Daar heeft MAX Vandaag een overzicht van gemaakt. Daarnaast hebben wij nog een aantal tips om je goed voor te bereiden op een kerstmarkt.

Bronnen: Thehaguehighlights.nl, Goudabijkaarslicht.nl, Lichtjesweek.nl. Foto’s: Shutterstock en ANP.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!