Een warm weekend komt eraan: 5 leuke uitstapjes

28 oktober 2022
2 Min. leestijd

Het (voorlopig) laatste warme weekend, op 29 en 30 oktober 2022, komt ons tegemoet. Met temperaturen die boven de 20 graden stijgen is een dagje strand zo gek nog niet. En dat in de herfst! Naast even uitwaaien aan zee zijn er ook nog heel wat andere activiteiten die je kunt doen. Wij hebben de leukste uitjes voor je op een rij gezet. Blijf dus vooral niet binnen en geniet nog even van de warme herfstdagen voordat het herfstweer losbarst.

Een boswandeling – maar dan zonder jas

Ook al zijn de temperaturen zomers, het is toch echt herfst. Zo zijn alle bladeren al mooi verkleurd en de bossen gevuld met allerlei verschillende paddenstoelen. Wellicht kun je als de zon schijnt zelfs je jas uit doen. Ben je benieuwd naar een leuk bos? Dan vind je hieronder meer tips.

Natuurspeeltuin

In Nederland heb je tegenwoordig veel natuurspeeltuinen. Een leuke plek om heen te gaan met de (klein)kinderen. Natuurspeeltuinen liggen meestal direct aan een park of bos waardoor je het goed kan combineren met een wandeling. Deze parken zijn over het algemeen kosteloos te bezoeken.

Een stad bezoeken

Dit weekend biedt een uitstekende gelegenheid om een stad te bezoeken. De aangename temperaturen maken het mogelijk om nog een terras te kunnen pakken of bijvoorbeeld een rondvaart te boeken. Maar wil je liever niet te veel geld besteden? Dan kun je ook gewoon heerlijk door de stad wandelen.

Dagje pretpark

Wil je graag naar een pretpark? Dan is dit een goed moment om te gaan. Zo hoef je niet in de kou in de rij te staan en word je ook niet natgeregend in de achtbaan. Als de zon doorbreekt kun je eventueel een ijsje halen.

Houd een picknick of een barbecue

Weinig is zo gezellig als samen eten. Nodig een paar vrienden of familie uit en ga met elkaar picknicken in een park. Of zet de barbecue in de tuin. Door de warmte van het apparaat kun je langer buiten eten. Maak het jezelf niet te moeilijk. Als iedereen iets te eten meeneemt is het snel en makkelijk geregeld.

 

Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!