Het kampeerseizoen is begonnen: zo bereid je je goed voor

20 maart 2024
2 Min. leestijd

De tijd rond Pasen betekent vaak het begin van het kampeerseizoen. In het paasweekend willen mensen er graag op uit. In 2024 valt het paasfeest vrij vroeg in het jaar. Hierdoor zijn nog niet alle campings al klaar voor de grote vraag naar kampeerplekken. Dit komt meestal niet door de voorbereiding, maar vooral door het natte weer.

Wanneer start het kampeerseizoen?

Het kampeerseizoen start meestal rond 15 maart. Het is doorgaans afhankelijk van wanneer het Pasen is, want dan willen mensen er vaak op uit vanwege de extra vrije dag. Maar omdat deze feestdag elk jaar op een andere datum valt, verschilt ook de staat van de grond op de kampeerterreinen. Zo kan het soms de vele kampeerders nog niet aan.

Waar moet ik op letten voordat ik naar een camping vertrek?

Dit jaar valt het paasweekend dus vroeg. Dit betekent dat campings nu nog te maken hebben met drassige kampeerplekken door het hoge grondwater. Het is afgelopen tijd flink regenachtig geweest, en al dat water is niet zomaar verdwenen. Ook is het gras op sommige ingezaaide grasvelden nog niet genoeg gegroeid. Als er veel kampeerders komen, raakt de bodem misschien wel beschadigd voor de rest van het seizoen. Daarom openen dit jaar campings soms nog niet, of maar gedeeltelijk met Pasen. Het is daarom van belang om eerst bij jouw (vaste) camping te informeren of ze wel open zijn. Zo voorkom je dat je voor een dichte deur komt te staan.

Hoe kan ik me goed voorbereiden?

De campings die wel open kunnen zijn vaak al goed bezet. Met name Duitse toeristen komen graag af op de Nederlandse campings. Controleer dus alvast of er wel plek is als je van plan bent om te kamperen. Vergeet daarnaast niet om warme kleding en extra dekens mee te nemen. De nachten kunnen namelijk nog behoorlijk koud zijn.

Ga je met de camper of caravan: ook deze moeten klaargemaakt worden voor het nieuwe kampeerseizoen. Hij moet (het liefst) weer worden gekeurd en kan na een tijd in de stalling wel een goede schoonmaakbeurt gebruiken. Misschien wil je er juist nog een aanschaffen? Let dan goed op deze zaken.

Bronnen: AD, De Stentor, archief. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!