In het weekend van 13 en 14 april eropuit? Ga eens naar deze evenementen!

11 april 2024
3 Min. leestijd

Het lenteweer barst vanaf vrijdag 12 april 2024 los. Vrijdag en zaterdag wordt het tussen de 17 en 22 graden. Lekker om er dus op uit te gaan! We hebben diverse evenementen gevonden, die je op zaterdag 13 of zondag 14 april kunt gaan doen. Zondag wordt het iets frisser, met zo’n 14 graden. Maar de zon gaat dan wel schijnen.

Smartlappenfestival Amersfoort

In het centrum van Amersfoort is zowel zaterdag als zondag het smartlappenfestival. Verspreid over meerdere podia treden tientallen smartlappen- en shantykoren op. Het is inmiddels de 22ste editie van het festival. Op zaterdag keert na het succes van vorig jaar het zangspektakel terug. Daarna treden plaatselijke en regionale artiesten op. Zondags verschijnen tijdens het evenement veel artiesten eerst op een podium en spelen ze daarna nog in een van de kroegen van de stad.

En zoals bij elke editie is ook dit jaar een smartsieraad te koop, voor de echte liefhebber. Voor een klein prijsje kun je die kopen. Toegang voor het festival is gratis. Bekijk alle locaties op de website van het festival.

Nationaal camperweekend

Heb je een camper? Dan is dit evenement speciaal voor jou. Om het seizoen af te trappen, is er elk jaar een nationaal camperweekend. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een rijvaardigheidstraining, een cursus rijden in de bergen en een jeu de boules-meerdaagse. Ook zijn er locaties waar je je camper kunt verkopen aan particulieren. De activiteiten staan op de website van het camperweekend. Voor sommigen moet u betalen. En trek er vooral ook lekker op uit. Zoek een mooie camping op en geniet van de zon.

Dagje bij de boer

Voor wie meer wil weten over koeien, de boerderij en het boerenleven kan naar de Dagje bij de boer dag op zondag 14 april. Leuk om met de (klein)kinderen te doen. 8 boerderijen in Noord-Holland doen mee aan het evenement. Er zijn diverse dingen te doen, van een speurtocht tot een stormbaan en van een boerenmarkt tot een eigen springtouw maken van strobalen. Elke boerderij heeft z’n eigen activiteiten. De locaties en programma’s staan op de website. Toegang is gratis.

Bezoek de tulpenvelden

Je kunt ook de tulpenvelden gaan bezichtigen. In Flevoland zijn de routes eerder open gegaan, omdat de tulpen al vroeg in bloei staan. En in Amsterdam is de hele maand april een tulpenfestival.

Let op de zonkracht

De zon gaat dus lekker schijnen vrijdag en zaterdag en ook de zonkracht is hoog deze dagen. Weeronline waarschuwt dat je al na 20 tot 40 minuten onbeschermd in de zon kunt verbranden. Neem dus zonnebrandcrème mee! Meer weten over de zonkracht? Lees dit artikel van MAX Vandaag.

Bron: Smartlappenfestival, Nationaal camperweekend, Dagje bij de boer dag, Weeronline, MAX Vandaag. Foto: Shutterstock

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!