Tulpen dit jaar eerder in bloei: dit zijn de leukste tulpenroutes of plekken voor wandelaars, fietsers en automobilisten

06 april 2024
3 Min. leestijd

Wilt je een keer wandelen door de tulpenvelden? Doordat de lente dit jaar vroeg is begonnen, staan de tulpen ook eerder in bloei. Daarom is het nu al het moment om een mooie wandeling te maken langs de bollenvelden. Of volg een leuke tulpenroute met de fiets of auto. Dit zijn leuke (wandel)routes:

Welke plekken zijn leuk om tussen de tulpen te wandelen (of fietsen)?

Niet alleen in de bollenstreek, maar door heel Nederland staan tussen april en mei de tulpenvelden in bloei. Tussen of langs de velden zijn vaak leuke wandel- en fietsroutes aanwezig. Zo kun je in Zeeland, Noord- en Zuid-Holland, maar ook in Flevoland en Groningen prachtig wandelen met uitzicht op eindeloze tulpenvelden. Wij hebben deze routes al eerder in dit artikel beschreven.

Ook kun je natuurlijk naar Keukenhof, het bloemenpark bestaat dit jaar 75 jaar. Daarover lees je hier meer.

Georganiseerde fiets- en wandelroutes langs de bollenvelden

Er zijn vele tulpenroutes die je in Nederland kunt bewandelen. Als voorbeeld kun je het spoor van de ‘Veenmeermin’ volgen (met audiotour) langs het Braassemermeer. Ook zijn er op het eiland Goeree-Overflakkee leuke wandelroutes tussen de tulpen. Zo staat er hier op 20 april 2024 een wandeltocht georganiseerd. Het kost wel een klein bedrag en is op basis van inschrijving. Je kunt ook kiezen voor een fiets- of wandeltocht in Groningen. Hier kun je ook voor een kleine prijs meedoen op 27 april 2024.

Een autorit langs de tulpenvelden

Er zijn niet alleen fiets- of wandelroutes langs tulpenvelden. Ook voor de auto zijn er wegen met uitzicht op de bloemenpracht. Zo kun je in Flevoland een route per fiets of auto volgen, met behulp van een gratis app. Je rijdt dan onder andere door Dronten, Lelystad en Zeewolde. Ook de ANWB heeft een aantal autoroutes in de bollenstreek beschikbaar.

Let op, op deze routes zijn auto’s vaak wel te gast. Houd dus rekening met fietsers en wandelaars.

Een stedentrip tussen de tulpen

Van de tulpen genieten kan ook anders. In Amsterdam is er tussen 1 en 30 april 2024 een tulpenfestival. Het is geen muziek- en of dansfestijn, maar de hele stad staat wel in het teken van de tulp. Bruggen, winkelcentra en huizen zijn versierd met tulpen. De bollen kunnen Amsterdammers zelf gratis aanvragen, hierdoor zijn er door de hele stad veel tulpen te zien. Op deze manier kun je een fleurige stedentrip naar de hoofdstad maken in april. Wil je weten wat je daar nog meer kunt doen? Wij hebben tips voor gratis activiteiten.

Bronnen: Omroep Flevoland, ANWB, ANP. Foto: Shutterstock.

Ben je benieuwd naar meer vakantienieuws en -tips?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt en blijf op de hoogte van het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!