Nog weinig plannen voor het Pinksterweekend? Dit zijn leuke dingen om te doen

17 mei 2024
2 Min. leestijd

Tijdens het Pinksterweekend zijn veel mensen vrij. Een goed moment om er even op uit te gaan. Winkelen in een meubelboulevard, tuincentrum of een bezoek aan een (pret)park kennen we wel. Wat is er nog meer te doen?

Waar kun je naartoe in het Pinksterweekend?

Fietselfstedentocht

Of er ooit nog een Elfstedentocht gaat komen blijft de vraag. Maar desondanks worden er wel alternatieve tochten op of langs deze route gehouden. Zo is in het Pinksterweekend de Fietselfstedentocht. Je kunt dan op Tweede Pinksterdag langs de weg de fietsers aanmoedigen. Het evenement duurt de hele dag, dus je dag is makkelijk gevuld.

Bezoek een Pinksterfeest of Pinksterkermis

Door het hele land zijn er tijdens het Pinksterweekend verschillende Pinksterfeesten en -kermissen. Het valt vaak samen met de jaarmarkten of kermis in een dorp of stad. Als je hier van houdt, kun je kijken of er een dergelijk feest bij jou in de buurt is.

Vogelfietsroutes

Wil je liever zelf fietsen? Volg dan in het weekend een vogelfietsroute. Vogelbescherming Nederland heeft samen met Fietsnetwerk een aantal vogelrijke fietsroutes online gezet. Zo zijn er onderweg plekken waar je goed vogels kunt spotten. Dat maakt een fietstocht net iets meer bijzonder.

Bezoek een foodhall

Als je van lekker eten houdt, is een bezoek aan een foodhall een goed idee. Proef je bijvoorbeeld graag nieuwe smaken? Dan is het de perfecte plek om erheen te gaan, vanwege de eindeloze opties aan hapjes en drankjes. Je kunt alleen, of met je hele gezin ernaartoe. MAX Vandaag noemt een aantal leuke foodmarkten om te bezoeken.

Wat zijn leuke dingen om thuis te doen?

Is naar Friesland voor de Fietselfstedentocht iets te ver? Ook thuis op televisie kun je het evenement volgen. Ook kun je ter ere van het Pinksterfeest een lekkere Pinksterbol bakken volgens het recept van Heel Holland bakt.

Kun je nog wat inspiratie gebruiken? We hebben al eerder tips gegeven om je te vermaken op Tweede Paasdag. Die zijn nu zeker ook het proberen waard. Ook zijn er leuke feitjes over Pinksteren die je thuis kunt lezen op MAX Vandaag. Wist jij bijvoorbeeld dat de eerste officiële file ooit in Nederland tijdens Pinksteren was? En ken je Luilak nog? Het uitstervende feest op de zaterdag voor Pinksteren.

Bronnen: archief, MAX Vandaag, Omroep Friesland, Vogelbescherming. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!