5 leuke (gratis) uitjes voor tijdens het paasweekend

05 april 2023
2 Min. leestijd

Het weekend van 8 tot en met 11 april 2023 is het Pasen. Hoe je deze feestdag invult verschilt per persoon. Wellicht houd je een paasontbijt met de hele familie, of doe je juist rustig aan. Het weer lijkt goed te worden en veel mensen zijn vrij. Heb je tijdens het weekend nog een dag zonder plannen? Misschien ben je dan wel benieuwd naar leuke uitjes voor tijdens het paasweekend.

1. Een paasvuur bezoeken

Woon je in het westen van Nederland? Dan is het misschien minder vanzelfsprekend om naar een paasvuur te gaan, dan in het oosten. Hier worden met Pasen vreugdevuren ontstoken. Misschien lijkt het jou leuk om een keer mee te maken. Vaak zijn de vuren te bewonderen op Eerste Paasdag, maar in enkele gevallen ook op Tweede Paasdag.

2. Wandelen door bloesem

Als je geen zin hebt in drukte hebben wij nog een leuk alternatief. De bloesem staat in bloei, maar dit is altijd van korte duur. Laat het dit jaar de bloeitijd uitgerekend tijdens het paasweekend zijn. Nog geen plannen voor Tweede Paasdag? Dan kun je een mooie bloesemroute uitzoeken. Ook zijn er andere leuke wandelroutes door Nederland die je een keer kunt proberen. Of ga naar de bollenstreek en geniet van de vele kleuren om je heen.

3. Spelletjes

Heb je genoeg paasbrood en -eitjes gezien? Je kunt ook in plaats van een ontbijt met vrienden en/of familie een leuke spelletjesmiddag organiseren. In een eerder artikel over alternatieven voor de meubelboulevard op Tweede Kerstdag, benoemen we een paar ideeën.

4. Een festival of evenement bezoeken

Tijdens het paasweekend worden veel festivals georganiseerd. Iedereen heeft door Tweede Paasdag namelijk een extra dag om bij te komen. Zo zijn er betaalde maar ook gratis evenementen. Denk aan de Bredase POBparade. Dit is een gratis kroegentocht op Eerste Paasdag waarbij je verschillende bands en acts kunt bekijken.

5. Naar de kinderboerderij

Op verschillende kinderboerderijen in Nederland mogen kinderen gratis (of tegen een lage prijs) paaseitjes zoeken. Zo kun je met je (klein)kinderen een middagje eropuit en zijn ze lekker in de weer met het opspeuren van de chocolade. Controleer wel van tevoren of de kinderboerderij bij jou in de buurt aan paaseitjes zoeken doet.

Bronnen: MAX Vandaag, archief. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

    Op de hoogte blijven?

    Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!