Houd je van een feestje? Dit zijn 4 feestdagen in het buitenland tijdens zomervakantie

14 juli 2023
2 Min. leestijd

In Nederland vinden we feestdagen als Koningsdag en Sinterklaas heel normaal. Maar in het buitenland zijn ze hele andere nationale dagen gewend. Zo kun je tijdens de zomervakantie opeens worden verrast met een land in feeststemming. Is 1 keer vuurwerk per jaar voor jou niet genoeg? Wij hebben 4 vrolijke evenementen voor je uitgezocht.

Quatorze Juillet – Frankrijk

feestdagen

De Franse Revolutie, ken je het nog van geschiedenisles? In Frankrijk vieren de inwoners nog tot op de dag van vandaag de bestorming van de Bastille. In 1789 begint hiermee de revolutie. Naast de militaire parade, straaljagersshows en georganiseerde vuurwerkshows, zijn er vele gratis evenementen op 14 juli, de dag van de bestorming.

Ben je in Frankrijk tijdens Quatorze Juillet? Dit jaar (2023) rijden er vanaf 22.00 uur ’s avonds geen trams en bussen. Dit komt vanwege de rellen die in de daaraan voorafgaande weken plaatsvinden in het land. Controleer van tevoren goed het reisadvies.

Ferragosto – Italië

feestdagen

Het feest is eeuwen geleden ingevoerd door de Romeinse keizer Augustus, in 18 voor Christus. Later krijgt dit ‘heidense’ feest een christelijke betekenis, namelijk de hemelvaart van Maria. Tijdens de viering wordt er volop gegeten en gedronken. Volgens de traditie eten ze gegrilde duiven. Ook worden er vreugdevuren aangestoken. Wil je het een keer meemaken? Ferragosto wordt elk jaar op 15 augustus gevierd.

De Nationale Feestdag van Zwitserland

feestdagen

In Zwitserland wordt op 1 augustus de Nationale Feestdag gevierd. De viering is gemeentelijk georganiseerd. Van oorsprong is het feest ter ere van een verbond dat in augustus 1291 werd gesloten. Hiermee beloofden 3 kantons elkaar ondersteuning te bieden. Dit wordt nog steeds jaarlijks gevierd.

Asunción de la Virgen Maria – Spanje

feestdagen

Net als in Italië wordt op 15 augustus de hemelvaart van Maria gevierd in Spanje. Hier heet de feestdag Asunción de la Virgen Maria. Veel winkels zijn gesloten en de meeste inwoners zijn vrij. Veel straten zijn versierd en ook hier kun je genieten van (lange) vuurwerkshows.

Bronnen: Italië.nl, France.fr, myswitzerland, spanjevandaag. Foto’s: Shutterstock.

Benieuwd naar meer vakantienieuws- en tips?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt voor het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!