De favoriete vakantiebestemmingen van 2024? Dit boekten Nederlanders in de kerstvakantie

26 januari 2024
2 Min. leestijd

Tijdens de kerstvakantie van 2023 hebben Nederlanders weer massaal vakanties geboekt, zo blijkt uit de ZooVer vakantiemonitor. Veel boeken weer een vakantie naar dezelfde plek of accommodatie als voor corona. Wil je weten wat de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders zijn? Dit is er geboekt tussen 24 december 2023 en 6 januari 2024.

Wat is de meest favoriete bestemming?

De meeste Nederlanders hebben tijdens de kerstvakantie een vakantie naar Spanje geboekt. Het vakantieland waarvan een reis in prijs iets is gestegen, is al lang zeer populair. Op basis van van het zoekgedrag van Nederlanders is te zien dat een ander land het populairst is, namelijk Frankrijk. ZooVer verwacht overigens dat dit nog maar het begin is van alle vakantieboekingen.

Wat zijn andere favoriete vakantiebestemmingen?

Nederlanders hebben nog meer favoriete vakantiebestemmingen. Naast Spanje wordt Turkijke ook vaak gekozen om heen te gaan in 2024. Verder zijn Griekenland en Italië ook zeer populair. Ook blijven veel mensen in Nederland. Ondanks dat een vakantie in eigen land iets in populariteit is afgenomen vergeleken met vorig jaar, is het alsnog een favoriet. Dit zijn de populairste provincies.

Hoeveel kost een vakantie gemiddeld in 2024?

Hoewel we allemaal weer naar onze favoriete vakantiebestemmingen reizen deze lente en zomer, zijn vakanties wel duurder geworden. Zo was een vakantie afgelopen jaar al gemiddeld 13,2 procent duurder. Dit jaar zijn sommige bestemmingen weer in prijs gestegen, echter geldt dat niet voor Egypte. Vakanties hier naar toe zijn relatief iets goedkoper dan verleden jaar.

Wil je weten wat de populaire verre bestemmingen zijn? Dat lees je in dit artikel.

Bronnen: ZooVer, ANP, Columbus Travel. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!