Deze dingen missen Nederlanders het meest tijdens hun vakantie

22 september 2023
2 Min. leestijd

Nederlanders geven veel om hun vakantie. Zo’n 51 procent van de vakantiegangers wil eigenlijk nog langer op hun bestemming blijven als het even kan. Maar toch zijn er een aantal factoren waardoor wij graag weer naar huis willen, blijkt uit onderzoek van de VakantieDiscounter. Aan 1600 Nederlanders is gevraagd wat zij het meest missen tijdens de vakantie.

Heimwee naar huis, of toch wat anders?

Je huis missen, of graag weer naar werk? De meeste Nederlanders zouden het liefst hun vakantie iets verlengen. Toch krijgt 33 procent van de ondervraagden wel te maken met heimwee, maar niet naar thuis. Vaak gaat het om het geliefde broodje kroket dat wordt gemist. We staan al bekend als volk dat graag zijn eigen producten mee neemt op reis, alleen een kroket in de koffer is toch echt niet aan te raden.

Redenen om te blijven, of juist weg te gaan

De belangrijkste redenen voor de ondervraagden om op hun vakantieadres te blijven, is dat ze de dagelijkse sleur nog niet missen. Ook schijnt de zon in Nederland doorgaans minder dan op vakantie. Vakantiegangers gaan liever wat later weer aan het werk. Het is het tegenovergestelde van de andere 49 procent van de ondervraagde vakantiegangers die juist graag weer in hun normale ritme willen komen, hun huis missen of weer zin hebben in hun werk.

Hoe lang houden we ons vakantiegevoel vast?

Het vakantiegevoel is bij 40 procent van de ondervraagden direct weg bij terugkomst. Wil je weten waarom je vaak het vakantiegevoel niet langer kunt vasthouden? In dit artikel leggen wij uit hoe dat komt.

Bronnen: archief, dé VakantieDiscounter. Foto: Shutterstock.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!