Op vakantie naar Slovenië? Dit moet je weten over de steeds populairder wordende vakantiebestemming

07 juni 2023
2 Min. leestijd

Ga je al elk jaar naar Frankrijk, Italië of Spanje? Dan kan het ook leuk zijn om keer een nieuw land te ontdekken. Zo is Slovenië net als de eerstgenoemde landen al in 1 á 2 dagen aan te rijden. Een land om te ontdekken? Wij leggen uit wat je moet weten voor een reis naar Slovenië.

Dit is er in Slovenië te zien

Slovenië heeft veel mooie plekken. Het heuvelachtige land heeft prachtige kastelen en oude gebouwen, maar ook vele wijnvelden. Omdat het land relatief weinig toerisme heeft, is het ideaal om rustig van de natuur te genieten. Om een paar voorbeelden te noemen:

Ljubljana de ‘drakenstad’

Door de hoofdstad Ljubljana loopt de 41 kilometer lange Ljubljanica rivier. Over de rivier gaat een brug die de 2 helften van de hoofdstad verbindt, ook wel de Drakenbrug genoemd. De hele stad staat in het teken van de legende over de draak van Ljubljana.

Het meer van Bled

Wat noordwestelijker in het land ligt het meer van Bled. Midden in het meer vind je een mini-eiland met een kerk. Het is niet alleen een prachtig gezicht, je kunt ook met een overdekte gondel een bezoekje brengen aan het eiland.

Bezoek de grotten in Postojna

In Slovenië kun je ook de grotten van Postojna bekijken. Ben je een liefhebber van grotten? Het is de op een na grootste druipsteengrot ter wereld. Je kunt er uren dwalen door dit bijzondere natuurverschijnsel. Ook gaat er een treintje door het eerste gedeelte van de ruim 20 kilometer lange grot. Overigens is alleen de eerste 5 kilometer open voor publiek.

Wat heb je nodig voor een (auto)reis naar Slovenië?

Voor Slovenië hoef je geen visum aan te vragen. Ook heb je aan een ID-kaart genoeg om naar het land toe te reizen. Reis je met de auto? Dan heb je wel een verplicht vignet nodig voor de snel- en rondwegen. Dit vignet kun je zowel fysiek als digitaal aanschaffen. Voor meer informatie of voor het bestellen van een vignet kun je terecht bij de ANWB. In Slovenië zijn er geen milieuzones.

Op MAX Vandaag hebben ze Slovenië al ontdekt. Lees het reisverslag op de site.

Bronnen: Rijksoverheid, ANWB. Foto’s Shutterstock.

Wil je meer vakantienieuws en -tips?

Lees dan de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt voor het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!