Eindhoven Airport verwacht flinke drukte in de meivakantie: zo ben je goed voorbereid

16 april 2024
2 Min. leestijd

Ga je in de meivakantie van 2024 op vakantie? Houd dan rekening met drukte op de luchthavens. Ook Eindhoven Airport waarschuwt voor grote drukte tussen maandag 29 april en zondag 12 mei. Zo’n 20.000 tot 24.000 aankomende en vertrekkende passagiers zullen per dag via de luchthaven reizen. Het is verstandig om met de volgende zaken rekening te houden als je vakantie op deze luchthaven begint.

Wat zijn de drukste momenten?

Op de vrijdagen, zondagen en maandagen wordt de meeste drukte verwacht. Het aantal vertrekkende vluchten (431) ligt in de 1e week van de meivakantie iets hoger. Dat is de week van maandag 29 april tot zondag 5 mei. De 2e week vertrekken er 420 vluchten.

Hoe druk wordt het op de luchthaven?

Per week vertrekken of landen er zo’n 150.000 passagiers op Eindhoven Airport. Er vertrekken zo’n 61 vliegtuigen per dag. Het gaat om een hoog aantal, maar het is niet uitzonderlijk voor de luchthaven. Het aantal vluchten ligt ongeveer op hetzelfde niveau als de meivakantie van vorig 2023.

Wat kan ik doen om mijn vlucht niet te missen?

Eindhoven Airport adviseert om thuis vooraf in te checken en een tijdslot voor de veiligheidscontrole te reserveren. Bij deze luchthaven is het belangrijk dat je er minimaal 2 uur van tevoren bent, zodat de kans om je vlucht te missen zo klein mogelijk is. Ook MAX vakantieman heeft nog een aantal tips. Door het dragen van de juiste kleding kom je bijvoorbeeld sneller door de security check, dat geldt overigens ook voor het soort schoenen dat je draagt. Wil je meer tips? Deze kun je hier lezen.

Bronnen: ANP, Eindhoven Airport. Foto: ANP.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!