Ondanks ‘grote inhaalslag’ nog altijd verweesde koffers op Schiphol

11 oktober 2022
2 Min. leestijd

Het zijn er ‘aanzienlijk minder’ dan vorig jaar volgens de luchthaven, maar nog altijd staan er tal van verweesde koffers zonder eigenaar op Schiphol. Wel worden er meer koffers nagezonden naar hun eigenaren, dan dat er nieuwe bijkomen.

Achterstand ingelopen

De ruimte waar de bagage staat, ziet er ‘netter en leger’ uit, benadrukt een woordvoerder. Onlangs maakte het vliegveld volgens hem nog een ‘grote inhaalslag’. Een precies aantal achtergebleven koffers wil hij evenwel niet noemen.

Op het hoogtepunt van de Schipholdrukte in de zomer stonden zo’n 8000 tot 10.000 koffers zonder eigenaar op de luchthaven. Die achterstand werd in de weken daarop al voor een groot deel ingelopen. Het laatst gemelde cijfer van Schiphol was 1500 weeskoffers medio juli.

Gebrek aan personeel

De kofferproblematiek kent meerdere oorzaken, werd destijds gezegd. Zo kampt Schiphol met krapte op de arbeidsmarkt. Door gebrek aan personeel lukte het minder goed om koffers op tijd aan boord te krijgen.

Het personeelsgebrek op de luchthaven is niet weg, maar de laatste tijd zijn de hoeveelheden af te handelen bagage wel iets lager. Op Schiphol gelden inmiddels al maanden beperkingen voor het dagelijkse aantal vertrekkende reizigers.

Koffers van overstappers

Dat er nog steeds koffers verweesd op het vliegveld achterblijven, komt volgens Schiphol vooral door verstoringen op andere luchthavens. Als een vlucht vertraagd binnenkomt of niet alle bagage aan boord heeft, lukt het niet altijd om alle koffers op tijd bij de eigenaar te krijgen.

Als dat een overstapper is, dan is hij of zij vaak al weer met een andere vlucht vertrokken en moet de bagage worden nagezonden.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!