Je waardevolle spullen het best beschermen tegen zakkenrollers op vakantie? Jeanine Janssen: ‘neem een luier mee’

09 juli 2023
1 Min. leestijd

In de uitzending van MAX vakantieman op 3 juli 2023 wordt gewaarschuwd voor een nieuwe truc onder zakkenrollers. Het gaat om de spuugtruc die steeds vaker voorkomt in Barcelona. Naast de spuugtruc zijn er nog vele andere manieren hoe dieven buit willen maken van jouw waardevolle spullen. Zorg dus dat je deze goed opbergt.

Hoe kun je de trucs van een zakkenroller herkennen?

In dit artikel geven wij uitgebreide tips om zakkenrollers te herkennen, maar ook om te zorgen dat zakkenrollers geen kans maken bij jou. Jeanine Janssen geeft in de uitzending van MAX vakantieman een belangrijke tip: neem een schone luier mee en stop daar je waardevolle spullen in. De kans dat een dief dat uit je tas wilt pakken is zeer klein.

De spuugtruc

Zakkenrollers hebben een nieuwe truc bedacht om er met jouw waardevolle spullen vandoor te gaan. Iemand spuugt op je zonder dat je het ziet. Daarna schiet iemand je te hulp, zodat het 1e persoon stiekem je waardevolle spullen kan meenemen terwijl je bent afgeleid. Naast deze manier van stelen, zijn er vele andere trucs die de zakkenrollers toepassen.

Wil je de hele uitzending van MAX vakantieman zien? Dat kan hier.

Wil je meer tips voor een onbezorgde vakantie?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van MAX vakantieman en MAX Meldpunt voor het belangrijkste consumentennieuws.

Reacties

Wil jij iets delen over dit bericht? Maak gemakkelijk jouw account aan of login om te reageren.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste vakantienieuws, leuke uitjes en handige reistips? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!